Trobojni kokos kolač
- Recept by coolinarika.com -Keksi natopljeni voćnim likerom objedinit će slatke okuse namaza od lješnjaka i kokosa, a sa džemom od borovnica zanosnu slasticu poslužite rashlađenu uz lijep sunčan dan.
Priprema
Dugoljasti kalup (25×10 cm) premažite uljem i obložite prozirnom folijom. Piškote narežite na visinu kalupa. Kratko ih umočite u liker pomiješan s 40 ml vode, a zatim posložite uz rub kalupa. Maslac sobne temperature i šećer u prahu pjenasto izmiješajte. Dodajte krem sir i dobro izmiješajte u glatku kremu. Smjesu podijelite na tri dijela i u njih umiješajte Lino ladu kokos, Lino ladu Gold Creamy i džem od borovnica tako da dobijete tri boje. U pripremljeni kalup stavite bijelu kremu i poravnajte. Preko nje ružičastu i završite sa tamnom kremom. Površinu poravnajte, pokrijte piškotama i slasticu ostavite u hladnjaku najmanje 2 sata prije posluživanja.
Posluživanje: Ohlađenu slasticu narežite na ploške i poslužite.
Savjet: Možete koristiti svježi kravlji sir te ga dobro razraditi prije upotrebe.