Domaći sirup od naranči
- Recept by coolinarika.com -Savršenstvu jednostavnosti okusa iz prirode teško je odoljeti stoga uživajte u finim gutljajima domaćeg sirupa od cijelih naranči.
Priprema
Naranče dobro operite i ostavite u vodi da stoje nekoliko sati prije pripreme da iz kore uklonite neželjene sastojke. Zatim ih narežite, dodajte 1500 ml vode, šećer i zagrijte do vrenja. Kuhajte 1 sat do 1,5 sati dok ne omekšaju. Maknite s vatre i pustite da se malo ohladi pa usitnite sve zajedno u el. sjeckalici ili štapnim mikserom. Dodajte limunsku kiselinu da se otopi i dobiven sirup napunite u pripremljene boce.
Posluživanje: Poslužite sirup razrijeđen vodom da dobijete željenu aromu i slatkoću.
Savjet: Koristite domaće naranče zajedno s korom koja daje aromu ili ako je kora deblja dio kore skinite.