Bijeli čupavci
- Recept by coolinarika.com -Neki novi čupavci... obavijeni bijelom čokoladom i listićima badema. Mogu biti dostojna zamjena za tortu tako da se poslažu jedan do drugoga, a svaki neka bude postolje za jednu rođendansku svjećicu!
Priprema
Žumanjke i šećer pjenasto izmiješajte. Dodajte ulje, mlijeko, brašno pomiješano s praškom za pecivo i vanilin šećerom. Na kraju umiješajte snijeg od bjelanjaka. Smjesu izlijte u namašćenu i brašnom posipanu tepsiju i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 20 minuta. Ohlađeni biskvit narežite na kockice. Mlijeko i čokoladu natrganu na kockice zagrijte. Kad se otopi dodajte maslac i zagrijte do vrenja. Maknite s vatre i dodajte pina coladu .Biskvit umočite u rastopljenu čokoladu i uvaljajte u smjesu kokosova brašna i listića badema.
Posluživanje: Poslužite dobro rashlađeno.
Savjet: Po želji, za "omotač" čupavaca možete koristiti i kombinaciju bijele i tamne čokolade.