Bijeli čupavci

Neki novi čupavci... obavijeni bijelom čokoladom i listićima badema. Mogu biti dostojna zamjena za tortu tako da se poslažu jedan do drugoga, a svaki neka bude postolje za jednu rođendansku svjećicu!

  • 40 min
  • Srednje zahtjevno
Bijeli čupavci

Sastojci

Za biskvit

Za kremu

  • 200 ml mlijeka
  • 200 g bijele čokolade
  • 150 g maslaca
  • 2 žlice pina colade (ili nekog drugog likera od kokosa)
  • 120 g kokosovog brašna
  • 100 g badema u listićima

Priprema

  1. Žumanjke i šećer pjenasto izmiješajte.
  2. Dodajte ulje, mlijeko, brašno pomiješano s praškom za pecivo i vanilin šećerom.
  3. Na kraju umiješajte snijeg od bjelanjaka. Smjesu izlijte u namašćenu i brašnom posipanu tepsiju i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 20 minuta.
  4. Ohlađeni biskvit narežite na kockice.
  5. Mlijeko i čokoladu natrganu na kockice zagrijte.
  6. Kad se otopi dodajte maslac i zagrijte do vrenja.
  7. Maknite s vatre i dodajte pina coladu.
  8. Biskvit umočite u rastopljenu čokoladu i uvaljajte u smjesu kokosova brašna i listića badema.

Posluživanje: Poslužite dobro rashlađeno.

Savjet: Po želji, za "omotač" čupavaca možete koristiti i kombinaciju bijele i tamne čokolade.

Gulaš

Inspirirani tradicijom