Zapečeno povrće
- Recept by coolinarika.com -Kada se mirisi zapečenog povrća rasprostru kuhinjom, gotovo im je nemoguće odoljeti. Sva ta raskoš aroma izaziva apetit, a boje povrtnog spektra mame da se poigrate prilikom serviranja.
Priprema
Korijen komorača narežite na ploške, a tikvice na kolutiće. Veliku tavu premažite maslacem, na nju dodajte ploške komorača i kratko popecite da komorač zamiriše, dodajte tikvice, šparoge i špinat, pa još kratko popecite da povrće malo omekša. Dodajte rajčicu narezanu na ploške, Vegetu, masline, popaprite i lagano promiješajte. Jaja, vrhnje i ribani sir dobro umutite, dodajte prstohvat soli i prelijte povrće.
Posluživanje: Smanjite plamen i kad su jaja gotova, pospite peršinom i odmah poslužite.
Savjet: Komorač obiluje eteričnim uljima, pa će njegova primjena dati aromatičnu notu laganom jelu od povrća. Listiće komorača možete dodati namazima, salatama i jelima od ribe.