Limun limeta granita

Osvježavajuće i desertno, slatko i kiselo, sve u jednom. Ova ukusna poslastica treba 10 minuta za pripremu, a najteži dio je zamrzavanje u dubokom hladnjaku.

  • 15 min
  • Jednostavno
Limun limeta granita

Sastojci

Priprema

  1. Ogulite koricu od limete i limuna s guljačem za krumpir, pazeći da ne zahvatite previše bijelog dijela voćke. Narežite grubo i stavite u posudu sa šećerom i 150 ml vode.
  2. Kuhajte na slaboj vatri, miješajući dok se šećer ne otopi. Uklonite s topline i ohladite.
  3. Meso limete i limuna narežite na komadiće i sačuvajte.
  4. Prokuhajte vodu i stavite vrećice čaja od limete i limuna i poklopite. Ugasite vatru i maknite sa strane na 8 minuta. Izvadite vrećice iz lonca.
  5. Procijedite sirup tako da korice limete ostanu u cjedilu. Sjedinite čaj i aromatizirani sirup u posudu za zamrzavanje. Zatim dodajte narezane komadiće limete i limuna i promiješajte. Pokrijte i zamrznite.
  6. Nakon zaleđivanja, dobro vilicom razbijte kristale leda sve dok ne dobijete smrznutu zrnastu smjesu.

Savjet: Sirup se radi jer se tako šećer bolje ugradi i razgradi u napitak.Koristite metalnu posudu jer bi se plastika ili staklo raspukli u dubokom zamrzavanju prilikom rađenja granita.Što više limete stavite više okusa ćete dobiti. Limeta nije kisela kao limun, nego je aromatičnija.

Puding

Zadrhtite od uzbuđenja