Makaroni Bolognese s mozzarellom
- Recept by coolinarika.com -Obogatite Bolognese makarone sa crnim vinom, pojačajte udio rajčice i uz svježu salatu uživajte u ljetnom objedu.
Priprema
U široj posudi zagrijte 500 ml vode. Sadržaj vrećice Talianette Makaroni Bolognese uspite u toplu vodu i uz lagano miješanje pustite da zavri. Dodajte pasiranu rajčicu, vino, maslinovo ulje i kuhajte na srednje jakoj vatri 8 minuta uz neprestano miješanje. Nakon toga maknite s vatre i po površini posložite ploške mozzarelle. Poklopite i na laganoj vatri kuhajte da se mozzarella otopi. Za to vrijeme pripremite salatu. Rajčice prerežite, dodajte na kockice narezanu papriku, luk, ploške krastavca i začinite sa soli, maslinovim uljem i jabučnim octom.
Posluživanje: Poslužite tople makarone s pripremljenom salatom.
Savjet: Jelo pripremite u tavi od lijevanog željeza ili pripremljene makarone premjestite u vatrostalnu posudu za zapeći.