Makaroni Bolognese s mozzarellom

Obogatite Bolognese makarone sa crnim vinom, pojačajte udio rajčice i uz svježu salatu uživajte u ljetnom objedu.

  • 20 min
  • Jednostavno
Makaroni Bolognese s mozzarellom

Sastojci

Salata

  • 150 g cherry rajčica
  • 1 krastavac
  • 50 g ljubičastog luka
  • 1 zelena paprika
  • sol
  • 3 žlice maslinova ulja
  • 2 žlice jabučnog octa

Priprema

  1. U široj posudi zagrijte 500 ml vode. Sadržaj vrećice Talianette Makaroni Bolognese uspite u toplu vodu i uz lagano miješanje pustite da zavri.
  2. Dodajte pasiranu rajčicu, vino, maslinovo ulje i kuhajte na srednje jakoj vatri 8 minuta uz neprestano miješanje.
  3. Nakon toga maknite s vatre i po površini posložite ploške mozzarelle. Poklopite i na laganoj vatri kuhajte da se mozzarella otopi.
  4. Za to vrijeme pripremite salatu. Rajčice prerežite, dodajte na kockice narezanu papriku, luk, ploške krastavca i začinite sa soli, maslinovim uljem i jabučnim octom.

Posluživanje: Poslužite tople makarone s pripremljenom salatom.

Savjet: Jelo pripremite u tavi od lijevanog željeza ili pripremljene makarone premjestite u vatrostalnu posudu za zapeći.

Sarma

Najukusnije umotan poklon na stolu