Pire krumpir
- Recept by coolinarika.com -Vole ga pečeno meso, sarmice i druga mesna jela s umacima. I dok se stvar čini sasvim jednostavna, razliku čine tek male tajne, kao što je dodatak maslaca i vrućeg mlijeka. Govorimo naravno o pire krumpiru.
![Pire krumpir](https://podravkaiovariations.azureedge.net/0d09203a-cb47-11ee-8c10-2a7295fdcba8/v/f2b1f6a6-64bc-11eb-b6c2-0242ac130010/1024x768-f2b21802-64bc-11eb-a115-0242ac130010.jpeg)
Priprema
Krumpire ogulite i narežite na manje komade. Stavite ih u posudu, prelijte vodom, posolite i kuhajte na srednje jakoj vatri dok ne omekšaju (oko 20 minuta). Krumpir odmah topao ocijedite i u cjedilu pomoću lopatice protisnite u posudu. Dodajte mu maslac sobne temperature, mlijeko i izmiješajte. Zatim posolite po potrebi, dodajte svježe nariban muškatni oraščić i dobro izmiješajte u kremasti pire.
Posluživanje: Pire poslužite s zagrijanim Bolognese umakom te pospite nasjeckanim peršinom ili listićima bosiljka.
Savjet: Koristite krumpir za kuhanje.