Pire krumpir

Vole ga pečeno meso, sarmice i druga mesna jela s umacima. I dok se stvar čini sasvim jednostavna, razliku čine tek male tajne, kao što je dodatak maslaca i vrućeg mlijeka. Govorimo naravno o pire krumpiru.

  • 35 min
  • Jednostavno
Pire krumpir

Sastojci

Priprema

  1. Krumpire ogulite i narežite na manje komade. Stavite ih u posudu, prelijte vodom, posolite i kuhajte na srednje jakoj vatri dok ne omekšaju (oko 20 minuta).
  2. Krumpir odmah topao ocijedite i u cjedilu pomoću lopatice protisnite u posudu.
  3. Dodajte mu maslac sobne temperature, mlijeko i izmiješajte. Zatim posolite po potrebi, dodajte svježe nariban muškatni oraščić i dobro izmiješajte u kremasti pire.

Posluživanje: Pire poslužite s zagrijanim Bolognese umakom te pospite nasjeckanim peršinom ili listićima bosiljka.

Savjet: Koristite krumpir za kuhanje.

Plodovi šume na tanjuru

Čarobna šuma