Bijela Lino lada torta

Ljubitelje ledenog vjetra oduševit će ova torta od beze kora, fine kreme s Lino ladom milk i ploškama marelica.

  • 80 min
  • Srednje zahtjevno
Bijela Lino lada torta

Sastojci

Za kremu

Priprema

  1. Bjelanjke istucite u čvrst snijeg. Postepeno dodajte vanilin šećer u prahu uz miješanje, a na kraju ocat. Smjesu podijelite na 3 dijela.
  2. Na papir za pečenje veličine podloška torte (Ø 24 cm) nanesite smjesu tako da uz rub ostane 1,5 cm slobodno. Kod pečenja tijesto će se malo raširiti. Pecite u pećnici zagrijanoj na 150 °C oko 45 minuta. Tako pripremite 3 kore i ohladite.
  3. Za kremu pjenasto izmiješajte, žumanjke, šećer i vanilin šećer. Umiješajte Gussnel i malo mlijeka, a preostalo mlijeko zagrijte do vrenja.
  4. Maknite s vatre, umiješajte pripremljenu smjesu i vratite na laganu vatru. Uz miješanje pustite da se krema zgusne, a zatim ju odmah izvadite u drugu posudu (da se dodatno ne zagrijava) i ostavite da se ohladi.
  5. Maslac pjenasto izmiješajte i umiješajte u ohlađenu kremu. Na kraju umiješajte Lino ladu milk.
  6. Slatko vrhnje istucite u šlag. Na pola miksanja umiješajte šlag fix i još miksajte do željene čvrstoće.
  7. Beze koru premažite s pola kreme, posložite pola količine na ploške narezanih marelica, stavite sloj šlaga i prekrijte drugom beze korom. Koru premažite ostatkom kreme, posložite narezane marelice, premažite šlagom u tankom sloju, pa prekrijte trećom korom.
  8. Kolač sa svih strana premažite šlagom i ukrasite voćem po želji. Možete ga i posuti listićima badema ili nasjeckanim pistacijama.

Posluživanje:  Bijelu Lino lada tortu poslužite dobro ohlađenu.

Savjet: Kore se mogu peći istovremeno na tri razine pećnice uz upotrebu ventilatora.

Tajni život marinada

Najbolje leži kad odleži