Lava cake uz domaći sladoled

Nagradite čokoladnim Lava srcem osobu vašeg života, a u kombinaciji s kuglicom sladoleda i svježim jagodama bit će fantastičan završetak svake svečane prigode.

  • 25 min
  • Jednostavno
Lava cake uz domaći sladoled

Sastojci

Za posluživanje

  • 100 g šećara u prahu
  • mjerica lijepih jagoda
  • listići metvice (mente)

Priprema

  1. Za pripremu sladoleda: Šlag kreme izmiksajte prema uputi na ambalaži. Istu količinu kockica leda sameljite u električnoj sjeckalici.
  2. Šlag kreme i led promiješajte, napunite posudice, poravnajte i stavite u zamrzivač.
  3. Za to vrijeme pripremite lava srca. Kalupe za soufle u obliku srca (2 veća ili 4 manja komada) namažite maslacem.
  4. Kakao i šećer u prahu dobro promiješajte, pa tom mješavinom obložite namazane kalupe, a višak smjese istresite.
  5. Mješavinu za Lava muffine uspite u posudu, dodajte jaja, vodu i liker. Sve zajedno miješajte električnom miješalicom najvećom brzinom jednu minutu, dok ne dobijete glatko tijesto.
  6. Stavite ih u pećnicu zagrijanu na 220 °C i pecite 10 minuta (manji kalupi) ili 12-13 minuta (veći kalupi).
  7. Pečene kolače izvadite iz pećnice pa kalupe potom okrenite na tanjur za posluživanje i lagano istresite kolač.

Posluživanje: Pospite vanilin šećerom u prahu i poslužite s kuglicom sladoleda i svježim jagodama. Ukrasite metvicom.

Savjet: Pripremljenu smjesu u kalupima možete napraviti ranije i držati u hladnjaku do stavljanja u pećnicu.

ZA SEBE BIRAM NAJBOLJE

Okusi nadahnuti prirodom