Krepka juha sa zapečenim sendvičima

I ljubitelji sendviča imaju svoju juhu, samo je poslužite pokapanu bučinim uljem i posutu poprženim bučinim sjemenkama i uživajte u otopljenom siru i finoj juhi.

  • 25 min
  • Jednostavno
Krepka juha sa zapečenim sendvičima

Sastojci

Za zapečeni kruh

  • 1 šlapica (ili 4 ploške) bijelog kruha
  • 1 češanj češnjaka
  • 4 žličice bučina ulja
  • 4 ploške sira Ementaler
  • 4 ploške Pancete Podravka

Priprema

  1. Sadržaj vrećice uspite u 800 ml hladne vode. Miješajte pjenjačom sve dok juha ne zavri.
  2. Kuhajte na laganoj vatri 5 minuta neprestano miješajući.
  3. Kruh narežite na ploške, složite na lim za pečenje, pokapajte bučinim uljem, pospite nasjeckanim češnjakom.
  4. Preko češnjaka stavite plošku sira i plošku pancete.
  5. Zapecite u pećnici zagrijanoj na 210° C oko 10-ak minuta.

Posluživanje: Juhu poslužite pokapanu bučinim uljem i posutu poprženim bučinim sjemenkama.

Savjet: Juhu možete dodatno obogatiti dodatkom slatkog vrhnja.

Ajvar

Razmazi svoje nepce