Lungić s umakom od brokule
- Recept by coolinarika.com -Pripremite šarmantni prilog od kuhanog povrća u umaku od brokule, pridružite ga finim komadima mesa i uživajte u kremoznoj sočnosti na vašem tanjuru.
Priprema
Svinjski file očistite od suvišnih kožica i masnoće. Narežite ga na odreske debljine 2 cm i lagano rukom raširite. Meso posolite, popaprite i pospite timijanom te stavite sa strane. Povrće skuhajte u posoljenoj vodi i ocijedite. Sadržaj vrećice uspite u 500 ml mlake vode i miješajte pjenjačom sve dok juha ne zavrije. Kuhajte na laganoj vatri 8 minuta neprestano miješajući. Potkraj kuhanja dodajte vrhnje, sir, promiješajte i ostavite da još jednom provrije. Odreske stavite na zagrijano ulje u tavi i ispecite ih na srednjoj vatri s obje strane.
Posluživanje: Pečeno meso poslužite s umakom od brokule i kuhanim povrćem.
Savjet: Umjesto povrća možete poslužiti njoke ili pire krumpir.