Lungić s umakom od brokule

Pripremite šarmantni prilog od kuhanog povrća u umaku od brokule, pridružite ga finim komadima mesa i uživajte u kremoznoj sočnosti na vašem tanjuru.

  • 30 min
  • Srednje zahtjevno
Lungić s umakom od brokule

Sastojci

Za umak

Za umak

  • 100 ml vrhnja za kuhanje

Za umak

  • 40 g mascarpone sira

Priprema

  1. Svinjski file očistite od suvišnih kožica i masnoće. Narežite ga na odreske debljine 2 cm i lagano rukom raširite.
  2. Meso posolite, popaprite i pospite timijanom te stavite sa strane. Povrće skuhajte u posoljenoj vodi i ocijedite.
  3. Sadržaj vrećice uspite u 500 ml mlake vode i miješajte pjenjačom sve dok juha ne zavrije.
  4. Kuhajte na laganoj vatri 8 minuta neprestano miješajući. Potkraj kuhanja dodajte vrhnje, sir, promiješajte i ostavite da još jednom provrije.
  5. Odreske stavite na zagrijano ulje u tavi i ispecite ih na srednjoj vatri s obje strane.

Posluživanje: Pečeno meso poslužite s umakom od brokule i kuhanim povrćem.

Savjet: Umjesto povrća možete poslužiti njoke ili pire krumpir.

Sportski život

U zdravoj hrani, zdrav duh