Raščupani kolač

Čokoladni Lino Pillows, fini biskvit s kakaom i krema nježnog okusa kombinacija su kojoj će malo tko odoljeti. Ovaj kolač ne zahtijeva posebnu priliku, uživajte u njemu sa svojim najmilijima kad god vam je potrebno slatko iznenađenje.

  • 50 min
  • Srednje zahtjevno
Raščupani kolač

Sastojci

Za biskvit

Za kremu

Priprema

  1. Za biskvit
  2. Odvojite bjelanjke od žumanjaka. Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg uz postepeno dodavanje šećera. Zatim dodajte žumanjke i nastavite miješati.
  3. Kad je smjesa postala gusta, dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i kakao. Sve lagano izmiješajte.
  4. Tepsiju (30x40 cm) za pečenje obložite papirom za pečenje te ravnomjerno izlijte pripremljenu smjesu. Biskvit pecite oko 10 minuta na 180 °C, ohladite i prerežite na pola.

Za kremu

  1. Želatinu izmiješajte s 5 žlica vode i ostavite bubriti 10 minuta. Vodu, vanilin šećer i šećer zagrijte na laganoj vatri uz miješanje da se šećer otopi i postane proziran.
  2. Smjesu sa šećerom ulijte u zdjelu za miješanje, dodajte nabubrenu želatinu i miksajte oko 10 minuta dok smjesa ne postane gusta, ali još maziva.
  3. Pola smjese odmah ravnomjerno rasporedite na ohlađeni biskvit. Na kremu posložite Lino Pillowse, zatim izlijte drugi dio kreme i prekrijte drugom polovicom biskvita.

Posluživanje: Kolač dobro ohladite, izrežite na kocke i poslužite.

Savjet: Po potrebi kolač pritisnite da se ljepše poravna.

Sarma

Najukusnije umotan poklon na stolu