Raščupani kolač
- Recept by coolinarika.com -Čokoladni Lino Pillows, fini biskvit s kakaom i krema nježnog okusa kombinacija su kojoj će malo tko odoljeti. Ovaj kolač ne zahtijeva posebnu priliku, uživajte u njemu sa svojim najmilijima kad god vam je potrebno slatko iznenađenje.
![Raščupani kolač](https://podravkaiovariations.azureedge.net/f1fcb7f4-631e-11eb-9b22-0242ac12004e/v/f2b1f6a6-64bc-11eb-b6c2-0242ac130010/1024x768-f2b21802-64bc-11eb-a115-0242ac130010.jpeg)
Priprema
- Za biskvit
Odvojite bjelanjke od žumanjaka. Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg uz postepeno dodavanje šećera. Zatim dodajte žumanjke i nastavite miješati. Kad je smjesa postala gusta, dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i kakao. Sve lagano izmiješajte. Tepsiju (30x40 cm) za pečenje obložite papirom za pečenje te ravnomjerno izlijte pripremljenu smjesu. Biskvit pecite oko 10 minuta na 180 °C, ohladite i prerežite na pola.
Za kremu
Želatinu izmiješajte s 5 žlica vode i ostavite bubriti 10 minuta. Vodu, vanilin šećer i šećer zagrijte na laganoj vatri uz miješanje da se šećer otopi i postane proziran. Smjesu sa šećerom ulijte u zdjelu za miješanje, dodajte nabubrenu želatinu i miksajte oko 10 minuta dok smjesa ne postane gusta, ali još maziva. Pola smjese odmah ravnomjerno rasporedite na ohlađeni biskvit. Na kremu posložite Lino Pillowse, zatim izlijte drugi dio kreme i prekrijte drugom polovicom biskvita.
Posluživanje: Kolač dobro ohladite, izrežite na kocke i poslužite.
Savjet: Po potrebi kolač pritisnite da se ljepše poravna.