Pečeni odojak
- Recept by coolinarika.com -Za novogodišnjim stolom okupite najmilije i pripremite odojak i francusku salatu jer se tome svi vesele. Odojak možete poslužiti vruć ili hladan. Vječni recept za ugostiti obitelj.
![Pečeni odojak](https://piovariations.cdn.podravka.net/1c470516-6403-11eb-8388-0242ac120054/v/f2b1f6a6-64bc-11eb-b6c2-0242ac130010/1024x768-f2b21802-64bc-11eb-a115-0242ac130010.jpeg)
Priprema
Odojak dobro posušite, lagano posolite, pospite Vegetom i sa svih strana meso dobro natrljajte te premažite uljem. Pripremljeni odojak premjestite u namašćeni lim za pečenje, pokrijte aluminijskom folijom i pecite u zagrijanoj pećnici oko 30 minuta. Nakon toga foliju maknite, odojka podlijte vinom i nastavite peći. Za vrijeme pečenja pečenku prelijevajte umakom od pečenja, a u pleh povremeno dolijevajte malo tople vode.
Za francusku salatu
Zamrznutu mješavinu povrća za francusku salatu stavite u kipuću posoljenu vodu, a kad ponovo zakipi kuhajte 10 minuta. Kuhano povrće ocijedite i ohladite. Majonezu pomiješajte sa senfom, vrhnjem, soli i paprom, dodajte kisele krastavce narezane na kockice i ohlađeno povrće. Sve zajedno lagano promiješajte.
Posluživanje: Dobro pečeno meso narežite na komade i poslužite uz francusku salatu i ukiseljeno povrće. Pečeni odojak može se poslužiti i hladan. Za takve prilike meso ćete odvojiti od kosti, narezati na manje kocke, koje ćete složiti na pladanj i ukrasiti Cocktail salatom od ukiseljenog povrća Podravka ili Party krastavcima Podravka.
Savjet: Otkrit ćemo vam i malu tajnu o tome kako ispeći odojak da dobijemo hrskavu koricu. Pecite ga na temperaturi 220 °C oko pola sata, zatim pecite na 180 °C, a 20 minuta prije kraja pečenja ponovno na 220 °C.