Makaroni Napoletana mediterana

Makaroni u umaku od najfinijih rajčica i repovima rakova, oplemenjeni karakterističnim mediteranskim začinima brzo i jednostavno se pripremaju, a još brže nestaju s tanjura.

  • 20 min
  • Jednostavno
Makaroni Napoletana mediterana

Sastojci

Priprema

  1. Na zagrijanom ulju popecite očišćene repove rakova, lagano posolite i dodajte rajčice prerezane na pola. Sve kratko popecite i izvadite iz tave.
  2. U tavu ulijte 550 ml vode i uspite sadržaj vrećice Talianette i uz lagano miješanje pustite da zavrije. Kuhajte na srednje jakoj vatri 5 minuta uz neprestano miješanje.
  3. Rakove i rajčicu vratite tjestenini i pospite narezanim bosiljkom.

Posluživanje: Poslužite odmah toplo.

Savjet: Umjesto rakova možete dodati druge plodove mora (npr. očišćene školjke...)

Topli napici

U blagom zagrljaju prirode