Pikantna sarma iz pećnice

Modificirajte pripremu sarme na način da dodate kobasicu i pripremu preusmjerite u pećnicu i uživat ćete u pikantnim zalogajima.

  • 80 min
  • Srednje zahtjevno
Pikantna sarma iz pećnice

Priprema

  1. Odvojite listove kupusa i izrežite zadebljali dio korijena.
  2. Sadržaj vrećice Fanta pomiješajte sa 100 ml mlake vode i ostavite stajati nekoliko minuta.
  3. Mesu dodajte pripremljeni Fant, rižu, sitno nasjeckani kulen te dobro promiješajte.
  4. Na list kupusa stavite dio smjese, savijte u sarmu i krajeve dobro uvijte.
  5. U vatrostalnu posudu premazanu uljem stavite pasiranu rajčicu, sol, crvenu mljevenu papriku, malo narezanog kupusa i malo vode.
  6. Na to posložite sarmice, a preko njih rasporedite ploške pancete. Po potrebi dodajte još malo vode da prekrije sarmice.
  7. Poklopljeno stavite u pećnicu zagrijanu na 200 °C i pecite oko 1 sat. Na pola pečenja otklopite i nastavite peći.

Posluživanje: Tople sarmice poslužite s kuhanim krumpirom.

Savjet: Ako vam se čini da je puno tekućine, umiješajte 1–2 žličice Gussnela razmućenog u malo vode i dobit ćete ukusan umak.

Tekuće rapsodije

Nema muke, a svako jelo ide “od ruke”