Pikantna sarma iz pećnice
- Recept by coolinarika.com -Modificirajte pripremu sarme na način da dodate kobasicu i pripremu preusmjerite u pećnicu i uživat ćete u pikantnim zalogajima.
![Pikantna sarma iz pećnice](https://piovariations.cdn.podravka.net/f1b3ad7c-7714-11ee-ba02-6adf72893f99/v/f2b1f6a6-64bc-11eb-b6c2-0242ac130010/1024x768-f2b21802-64bc-11eb-a115-0242ac130010.jpeg)
Priprema
Odvojite listove kupusa i izrežite zadebljali dio korijena. Sadržaj vrećice Fanta pomiješajte sa 100 ml mlake vode i ostavite stajati nekoliko minuta. Mesu dodajte pripremljeni Fant, rižu, sitno nasjeckani kulen te dobro promiješajte. Na list kupusa stavite dio smjese, savijte u sarmu i krajeve dobro uvijte. U vatrostalnu posudu premazanu uljem stavite pasiranu rajčicu, sol, crvenu mljevenu papriku, malo narezanog kupusa i malo vode. Na to posložite sarmice, a preko njih rasporedite ploške pancete. Po potrebi dodajte još malo vode da prekrije sarmice. Poklopljeno stavite u pećnicu zagrijanu na 200 °C i pecite oko 1 sat. Na pola pečenja otklopite i nastavite peći.
Posluživanje: Tople sarmice poslužite s kuhanim krumpirom.
Savjet: Ako vam se čini da je puno tekućine, umiješajte 1–2 žličice Gussnela razmućenog u malo vode i dobit ćete ukusan umak.