Brze lazanje

Ljubitelje lazanja oduševit će fina i mirisna kocka na tanjuru koja će biti pripremljena za pola sata.

  • 35 min
  • Jednostavno
Brze lazanje

Sastojci

  • 120 g luka
  • 3 žlice maslinova ulja
  • 1 žlica Vegete
  • 30 g naribanog sira
  • maslac za premazivanje tepsije
  • sol
  • ¼ žličice Vegeta Maestro crnog papra mljevenog
  • 300 ml slatkog vrhnja
  • 150 g mascarpone sira
  • 350 g pureće šunke u komadu
  • 12 listova za lazanje (koje nije potrebno kuhati)
  • 200 ml Bio pasirana rajčica rustica
  • 1 Podravka Passata
  • 1 žličica Vegeta Maestro origana
  • 200 g crvene paprike
  • 2 češnja češnjaka

Priprema

  1. U tavicu na dobro zagrijano ulje stavite sitno sjeckani luk, papriku narezanu na manje kockice i pržite 2-3 minute da malo omekšaju. Dodajte protisnuti češnjak i malo promiješajte, tek toliko dok češnjak ne pusti miris.
  2. Dodajte sjeckanu rajčicu, origano, jednu žlicu Vegete, papar i na srednjoj vatri pirjajte 2-3 minute. Dodajte passatu, promiješajte i uklonite s vatre.
  3. Mascarpone pomiješajte sa 100 ml slatkog vrhnja, a pureću šunku naribajte na krupniji ribež.
  4. U maslacem premazanu vatrostalnu posudu (20x30 cm) posložite 3 lista za lazanje.
  5. Premažite ih 1/3 mascarponea, po njemu rasporedite 1/3 umaka od rajčica, a po njemu 1/3 naribane šunke.
  6. Na to položite 3 lista za lazanje, pa postupak ponovite još 2x. Na to položite posljednja 3 lista za lazanje, prelijte ih ravnomjerno s preostalim slatkim vrhnjem i pospite s naribanim parmezanom. Pecite u pećnici zagrijanoj na 220 °C oko 20 minuta.

Posluživanje: Poslužite toplo.

Savjet: Umjesto mascarponea (jer ga je ponekad teže naći) možete upotrijebiti bilo koji kremasti sir prema želji.

Krumpir

Namirnica iz podzemlja za ovozemaljske užitke