Brze lazanje
- Recept by coolinarika.com -Ljubitelje lazanja oduševit će fina i mirisna kocka na tanjuru koja će biti pripremljena za pola sata.
![Brze lazanje](https://piovariations.cdn.podravka.net/8423dde0-6385-11eb-9efe-0242ac120017/v/f2b1f6a6-64bc-11eb-b6c2-0242ac130010/1024x768-f2b21802-64bc-11eb-a115-0242ac130010.jpeg)
Priprema
U tavicu na dobro zagrijano ulje stavite sitno sjeckani luk, papriku narezanu na manje kockice i pržite 2-3 minute da malo omekšaju. Dodajte protisnuti češnjak i malo promiješajte, tek toliko dok češnjak ne pusti miris. Dodajte sjeckanu rajčicu, origano, jednu žlicu Vegete, papar i na srednjoj vatri pirjajte 2-3 minute. Dodajte passatu, promiješajte i uklonite s vatre. Mascarpone pomiješajte sa 100 ml slatkog vrhnja, a pureću šunku naribajte na krupniji ribež. U maslacem premazanu vatrostalnu posudu (20x30 cm) posložite 3 lista za lazanje. Premažite ih 1/3 mascarponea, po njemu rasporedite 1/3 umaka od rajčica, a po njemu 1/3 naribane šunke. Na to položite 3 lista za lazanje, pa postupak ponovite još 2x. Na to položite posljednja 3 lista za lazanje, prelijte ih ravnomjerno s preostalim slatkim vrhnjem i pospite s naribanim parmezanom. Pecite u pećnici zagrijanoj na 220 °C oko 20 minuta.
Posluživanje: Poslužite toplo.
Savjet: Umjesto mascarponea (jer ga je ponekad teže naći) možete upotrijebiti bilo koji kremasti sir prema želji.