Pileći gulaš u vinu iz pećnice
- Recept by coolinarika.com -Aromatični gulaš iz pećnice s piletinom i šampinjonima interesantna je kulinarska verzija poznatog okusa u novom izdanju.

Priprema
Meso (batke sa zabatcima) stavite u vrećicu za pečenje. Dodajte mrkvu narezanu na kolutiće i šampinjone na četvrtine. Uspite sadržaj vrećice Fanta, a zatim ulijte vino i 100 ml vode. Vrećicu zatvorite vezicom (2 cm od ruba). Sadržaj vrećice protresite da se mješavina ravnomjerno rasporedi. Vrećicu posložite u posudu za pečenje tako da u jednom sloju bude meso (s kožicom prema gore) i povrće sa strane. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C 45 minuta.
Posluživanje: Izvadite iz pećnice i iz vrećice i poslužite toplo s kuhanim krumpirom posutim nasjeckanim peršinom.
Savjet: Vrijeme pripreme skratit ćete ako pileće batke i zabatke otkostite i narežete na kocke.Možete upotrijebiti i bijelo vino. Gulaš će biti malo laganiji, ali i manje intenzivan u okusu.