Gulaš

Inspirirani tradicijom

Pileći gulaš u vinu iz pećnice

Aromatični gulaš iz pećnice s piletinom i šampinjonima interesantna je kulinarska verzija poznatog okusa u novom izdanju.

  • 55 min
  • Jednostavno
Pileći gulaš u vinu iz pećnice

Sastojci

Priprema

  1. Meso (batke sa zabatcima) stavite u vrećicu za pečenje. Dodajte mrkvu narezanu na kolutiće i šampinjone na četvrtine.
  2. Uspite sadržaj vrećice Fanta, a zatim ulijte vino i 100 ml vode.
  3. Vrećicu zatvorite vezicom (2 cm od ruba). Sadržaj vrećice protresite da se mješavina ravnomjerno rasporedi. Vrećicu posložite u posudu za pečenje tako da u jednom sloju bude meso (s kožicom prema gore) i povrće sa strane.
  4. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C 45 minuta.

Posluživanje: Izvadite iz pećnice i iz vrećice i poslužite toplo s kuhanim krumpirom posutim nasjeckanim peršinom.

Savjet: Vrijeme pripreme skratit ćete ako pileće batke i zabatke otkostite i narežete na kocke.Možete upotrijebiti i bijelo vino. Gulaš će biti malo laganiji, ali i manje intenzivan u okusu.

Masline

Cure sline od masline