Goveđi gulaš s povrćem
- Recept by coolinarika.com -Pripremite jednostavan gulaš s popečenim kockicama mesa, crnim vinom i graškom i uživajte u žlicama vrućeg jela.
Priprema
Na zagrijano ulje stavite na kockice narezano meso, malo posolite i popecite. Podlijte s malo vode i pirjajte poklopljeno, na laganoj vatri oko 40 minuta uz povremeno miješanje i podlijevanje vodom. Kad meso omekša maknite ga s vatre, ulijte vino, 600 ml vode i umiješajte sadržaj vrećice Fanta. Vratite na vatru. Kad zavrije dodajtena kolutiće narezanu mrkvu, grašak i nastavite kuhati 15 – 20 minuta.
Posluživanje: Gotov gulaš pospite peršinom i poslužite.
Savjet: Za sočan gulaš meso je potrebno najprije blago posoljeno kratko popeći, a tek onda podlijevati vodom i to ne velikom količinom nego češće, a po malo.