Gulaš

Inspirirani tradicijom

Goveđi gulaš s povrćem

Pripremite jednostavan gulaš s popečenim kockicama mesa, crnim vinom i graškom i uživajte u žlicama vrućeg jela.

  • 70 min
  • Jednostavno
Goveđi gulaš s povrćem

Sastojci

Priprema

  1. Na zagrijano ulje stavite na kockice narezano meso, malo posolite i popecite.
  2. Podlijte s malo vode i pirjajte poklopljeno, na laganoj vatri oko 40 minuta uz povremeno miješanje i podlijevanje vodom.
  3. Kad meso omekša maknite ga s vatre, ulijte vino, 600 ml vode i umiješajte sadržaj vrećice Fanta. Vratite na vatru. Kad zavrije dodajtena kolutiće narezanu mrkvu, grašak i nastavite kuhati 15 – 20 minuta.

Posluživanje: Gotov gulaš pospite peršinom i poslužite.

Savjet: Za sočan gulaš meso je potrebno najprije blago posoljeno kratko popeći, a tek onda podlijevati vodom i to ne velikom količinom nego češće, a po malo.

Žitarice

Vrijedne vaše pažnje