Rezanci od tikvica s umakom bolognese i kozicama
- Recept by coolinarika.com -Rezanci od tikvica s umakom bolognese i kozicama već na prvi dojam zvuče primamljivo, a tek dok ih okusite, bit će vam jasno zašto ovaj specijalitet cijene ljubitelji „morskih zalogaja“.
![Rezanci od tikvica s umakom bolognese i kozicama](https://podravkaiovariations.azureedge.net/455d177c-631f-11eb-90ce-0242ac12004c/v/f2b1f6a6-64bc-11eb-b6c2-0242ac130010/1024x768-f2b21802-64bc-11eb-a115-0242ac130010.jpeg)
Priprema
Sadržaj vrećice Fanta umaka bolognese uspite u 250 ml mlake vode i zagrijavajte, miješajući pjenjačom, dok umak ne zakipi. Dodajte vino i kuhajte na laganoj vatri pet minuta, neprestano miješajući. Na zagrijanom maslinovu ulju kratko popecite kozice i maknite sa strane. U istu tavu na ulje dodajte tikvice narezane na rezance (poput špageta) i kratko popecite oko dvije minute da lagano uvenu. Malo ih posolite i popaprite pa dodajte kozice.
Posluživanje: Tople povrtne rezance poslužite prelivene umakom i posute natrganim listićima bosiljka.
Savjet: Na isti način možete pripremiti i bundevu.