Rezanci od tikvica s umakom bolognese i kozicama

Rezanci od tikvica s umakom bolognese i kozicama već na prvi dojam zvuče primamljivo, a tek dok ih okusite, bit će vam jasno zašto ovaj specijalitet cijene ljubitelji „morskih zalogaja“.

  • 20 min
Rezanci od tikvica s umakom bolognese i kozicama

Sastojci

Za umak

Priprema

  1. Sadržaj vrećice Fanta umaka bolognese uspite u 250 ml mlake vode i zagrijavajte, miješajući pjenjačom, dok umak ne zakipi.
  2. Dodajte vino i kuhajte na laganoj vatri pet minuta, neprestano miješajući.
  3. Na zagrijanom maslinovu ulju kratko popecite kozice i maknite sa strane.
  4. U istu tavu na ulje dodajte tikvice narezane na rezance (poput špageta) i kratko popecite oko dvije minute da lagano uvenu.
  5. Malo ih posolite i popaprite pa dodajte kozice.

Posluživanje: Tople povrtne rezance poslužite prelivene umakom i posute natrganim listićima bosiljka.

Savjet: Na isti način možete pripremiti i bundevu.

Plodovi šume na tanjuru

Čarobna šuma