Rezanci od tikvica s umakom bolognese i kozicama
- Recept by coolinarika.com -Rezanci od tikvica s umakom bolognese i kozicama već na prvi dojam zvuče primamljivo, a tek dok ih okusite, bit će vam jasno zašto ovaj specijalitet cijene ljubitelji „morskih zalogaja“.
Priprema
Sadržaj vrećice Fanta umaka bolognese uspite u 250 ml mlake vode i zagrijavajte, miješajući pjenjačom, dok umak ne zakipi. Dodajte vino i kuhajte na laganoj vatri pet minuta, neprestano miješajući. Na zagrijanom maslinovu ulju kratko popecite kozice i maknite sa strane. U istu tavu na ulje dodajte tikvice narezane na rezance (poput špageta) i kratko popecite oko dvije minute da lagano uvenu. Malo ih posolite i popaprite pa dodajte kozice.
Posluživanje: Tople povrtne rezance poslužite prelivene umakom i posute natrganim listićima bosiljka.
Savjet: Na isti način možete pripremiti i bundevu.