Piletina na žaru

Ražnjići od kockica piletine i povrća s okusom Mediterana unijet će veselje oko vašeg roštilja, a mirisni začini osvojit će svojim nježnim pozivom na fine zalogaje.

  • 40 min
  • Srednje zahtjevno
Piletina na žaru

Sastojci

Priprema

  1. Piletinu narežite na kockice i na približno iste veličine paprike, tikvice i patlidžane. Dvije trećine grančice ružmarina očistite od listova i redom nabodite kockice piletine, paprike, tikvica i patlidžana.
  2. Tako pripremljene ražnjiće pospite Vegetom natur mediteran te ih ispecite na roštilju. Na maslinovom ulju kratko popržite listove kadulje, dodajte sjeckanu rajčicu, prošek, sol i papar.
  3. Pirjajte na laganoj vatri da umak reducira. Radi kolorita na samom kraju u gotovi umak dodajte još svježih listova kadulje i servirajte kao podlogu ražnjićima

Posluživanje: Poslužite toplo.

Savjet: Za ove ražnjiće poželjno je koristiti bijelo meso, što znači da možete upotrijebiti i puretinu. Ako koristite puretinu, narežite je na kockice, začinite i stavite u maslinovo ulje da meso odstoji nekoliko sati i ostane sočno nakon pečenja. Umjesto popržene kadulje, u umak možete dodati malo sušenog bosiljka.

Krumpir

Namirnica iz podzemlja za ovozemaljske užitke