Crvenkapica s višnjama

Osigurajte svoju košaricu zanimljivim rješenjima iz Podravke i pripremite slasticu bogatu finom kremom "okupanom"  višnjama i uživajte u svojoj kulinarskoj bajci.

  • Srednje zahtjevno
Crvenkapica s višnjama

Priprema

  1. Mješavini za muffine dodajte jaje, ulje i vodu. Sve zajedno miješajte električnom miješalicom da dobijete glatko tijesto. Smjesu izlijte u kalup za pečenje (24x24 cm) obložen papirom za pečenje.
  2. Ocijeđene višnje uvaljajte u oštro brašno, rasporedite po smjesi (da ne upadnu duboko) i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 25 minuta. Biskvit ostavite da se hladi, a zatim ga vratite u kalup, a obode kalupa premažite uljem da ga poslije lakše skinete.
  3. Kremu pripremite tako da u posudu ulijete mlijeko i smjesu kreme za kolače te miješajte da dobijete kremu (2-3 minute), a zatim umiješajte istučeni šlag 5+. Pripremljenu kremu nanesite na biskvit, poravnajte te ohladite.
  4. Preljevu za torte dodajte šećer i od 250 ml vode uzmite 3 žlice te razmutite. Ostatak vode zagrijte do vrenja, maknite s vatre i umiješajte smjesu. Zagrijavajte 2 minute, ohladite nekoliko minuta i prelijte pažljivo preko kolača.

Posluživanje: Slasticu ohladite, narežite i poslužite.

Savjet: Preljev za torte važno je malo ohladiti prije nanošenja na kremu kako vrući preljev ne bi otopio kremu te ga pažljivo nanositi žlicom da se ravnomjerno rasporedi

BEZGLUTENSKA HRANA

Mala, a tako nezgodna bjelančevina