Zapečeni makaroni Napoletana
- Recept by coolinarika.com -Zapečene makarone s povrćem, sirom i pinjolima poslužite tople uz salatu od rajčica i uživajte u okusima ljeta.
![Zapečeni makaroni Napoletana](https://piovariations.cdn.podravka.net/36014b86-631f-11eb-99e0-0242ac120021/v/f2b1f6a6-64bc-11eb-b6c2-0242ac130010/1024x768-f2b21802-64bc-11eb-a115-0242ac130010.jpeg)
Priprema
Patlidžane i tikvice narežite na kockice. Na zagrijanom ulju popecite tikvice da omekšaju. Izvadite ih i stavite u posudu u kojoj ćete ih zapeći. Na istom ulju popecite patlidžane i dodajte tikvicama. Sadržaj vrećice Talianette Makaroni Napoletana uspite u 550 ml tople vode i uz lagano miješanje pustite da zavri. Kuhajte na srednje jakoj vatri 5 minuta uz neprestano miješanje. Makarone dodajte pripremljenom povrću, promiješajte, pospite naribanim sirom i pinjolima. Zapecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 15 minuta.
Savjet: Ovom vegetarijanskom jelu možete dodati popečeno meso ili zapeći tunu.