Rolada s Lino ladom Gold
- Recept by coolinarika.com -Ploške fine rolade poslužite s umiješanom Lino ladom Gold Creamy u šlagu i uživajte u nježnom okusu premazanog biskvita.
Priprema
Jaja pomiješajte sa šećerom i dobro istucite pomoću električne miješalice. Kada smjesa postane pjenasta, a šećer se potpuno otopi, dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i ponovo dobro izmiješajte. Lim za pečenje obložite pek papirom i lagano ga premažite uljem. U lim ulijte pripremljenu smjesu, poravnajte i stavite u pećnicu zagrijanu na 180 °C na 18-20 minuta. Pečeni biskvit odmah zajedno s papirom zamotajte u roladu i pustite da se ohladi do sobne temperature. Ohlađeni biskvit odmotajte, premažite s Lino ladom Gold, ponovo ju oprezno ali čvrsto zarolajte i stavite u hladnjak na 1-2 sata. Roladu narežite na ploške i poslužite sa slatkim vrhnjem istučenim u šlag u koji ste umiješali Lino ladu Gold.
Posluživanje: Pospite poprženim listićima badema i poslužite.
Savjet: Roladu možete i premazati s pripremljenim šlagom i tako narezati.