Lino parfe desert
- Recept by coolinarika.com -Lijepe tortice osim svojom šarmantnom pojavom oduševit će vas i svojim okusom parfe kreme na finom čokoladnom namazu i "temelju" od keksa.
![Lino parfe desert](https://piovariations.cdn.podravka.net/ba9c9d66-6381-11eb-971f-0242ac120063/v/f2b1f6a6-64bc-11eb-b6c2-0242ac130010/1024x768-f2b21802-64bc-11eb-a115-0242ac130010.jpeg)
Priprema
Mljevenom keksu dodajte mlijeko i promiješajte. Zatim dodajte bademe, otopljeni maslac i dobro izmiješajte. Oko 6-8 kalupa (Ø 8-10 cm) posložite na podlogu obloženu papirom za pečenje. Kalupe lagano premažite uljem, a zatim ravnomjerno rasporedite smjesu. Smjesu dobro utisnite i stavite u hladnjak oko 20 minuta. Preko ohlađene smjese ravnomjerno nanesite Lino ladu Gold u tankom sloju. U hladno mlijeko uspite sadržaj vrećice Parfe kreme i miješajte električnom miješalicom da dobijete kremu (4 minute). Kremu odmah nanesite u kalupe preko Lino lade Gold, poravnajte i sve stavite u hladnjak na 1 sat.
Posluživanje: Tortice izvadite iz kalupa, ukrasite po želji i poslužite.
Savjet: Na isti način možete pripremiti tortu (Ø 24 cm).