Slatka srca

Slatka srca savršen su dar za voljenu osobu, a ukrašeno na personificirani način ostat će dugo lijepa uspomena.

  • 55 min
  • Srednje zahtjevno
Slatka srca

Sastojci

Za biskvit

Za nadjev

  • 150 g Džema od šipka Podravka
  • 1 žlica voćnog likera
  • 300 g bijele čokolade za kuhanje
  • 60 g maslaca
  • 1 žlica jestive boje u pasti ili u prahu

Priprema

  1. Pomoću električne miješalice dobro pjenasto izmiješajte omekšali maslac sa šećerom, a zatim umiješajte žumanjke.
  2. Kad smjesa postane dovoljno pjenasta, dodajte kakao, vrhnje, brašno izmiješano s praškom za pecivo, mljevene lješnjake i dobro izmiješajte.
  3. Na kraju kuhačom lagano umiješajte čvrsto istučeni snijeg od bjelanjaka.
  4. Lim za pečenje (40×30 cm) obložite namašćenim papirom i pospite brašnom. Na njega izlijte pripremljenu smjesu i stavite peći na 200°C oko 25 minuta.
  5. Pečeni biskvit ohladite, razrežite na dva dijela.
  6. Jedan dio premažite džemom od šipka, koji ste prethodno malo zagrijali i dodali mu liker. Pokrijte drugim dijelom biskvita i dobro pritisnite.
  7. Maslac na laganoj vatri dobro zagrijte neprestano miješajući dok ne postane proziran, pa ga prelijte preko natrgane bijele čokolade.
  8. Čokoladu stavite da se rastopi na pari i miješajte dok ne postane potpuno glatka. Dodajte boju, dobro izmiješajte i pažljivo prelijte preko izrezanog tijesta.
  9. Pustite da se malo ohlade i da glazura očvrsne. Ukrasite po želji gotovim ukrasima.

Posluživanje: Pustite da se malo ohlade i da glazura očvrsne.Ukrasite po želji gotovim ukrasima.

Savjet: Obavezno koristite boju u pasti ili u prahu, jer ako koristite tekuću boju koja sadrži vodu, čokolada će vam se zgusnuti toliko da više neće moći poslužiti za prelijevanje minjona.

BEZGLUTENSKA HRANA

Mala, a tako nezgodna bjelančevina