Fiš paprikaš

Majstorski pripremljen fiš paprikaš učinit će druženje s najdražim društvom događajem kojeg će se svi rado sjetiti, a vaše kulinarsko iskustvo učiniti bogatijim.

  • Srednje zahtjevno
Fiš paprikaš

Priprema

  1. Ribu očistite, narežite je na komade (kotlete), pospite Vegetom, lagano posolite, pospite svježe mljevenim crnim paprom i nakapajte ocijeđenim limunovim sokom.
  2. Luk očistite i usitnite u električnoj sjeckalici.
  3. U lonac (ili kotlić) stavite ulje, dodajte usitnjeni luk i kratko popecite.
  4. Dodajte glavu šarana, podlijte s 3 l vode i kuhajte oko 20 minuta.
  5. Zatim dodajte Fant za riblju juhu i paprikaš, crvenu slatku papriku, koncentrat od rajčice, lovorov list, feferone i češnjak te kuhajte još 20 minuta podlijevajući vodom.
  6. Kuhani temeljac procijedite i vratite u lonac.
  7. Dodajte narezane komade ribe, vode da prekrije sadržaj i bijelo vino.
  8. Sve zajedno kuhajte na laganoj vatri još oko 10 minuta. Paprikaš nemojte miješati da se riba ne raspadne, samo protresite lonac.
  9. Na kraju pospite nasjeckanim peršinom.

Posluživanje: Paprikaš poslužite sa širokim rezancima ili žgancima.

Savjet: Fiš paprikaš bit će bolji ako koristite više vrsta ribe.

BEZGLUTENSKA HRANA

Mala, a tako nezgodna bjelančevina