Paprike iz pećnice punjene povrćem
- Recept by coolinarika.com -Paprike iz pećnice punjene povrćem, recept je s nizom prednosti. Jedna od njih je igra maštovitih kombinacija povrća na koju ćete se odlučiti, bilo da se radi o ziheraškom odabiru ostataka povrća iz hladnjaka ili isprobavanju nekih egzotičnijh kombinacija. Mi smo se odlučili za avokado i korijandar, nismo pogriješili :)
![Paprike iz pećnice punjene povrćem](https://podravkaiovariations.azureedge.net/f71452f8-dce2-11ec-943f-8e57589e9aad/v/f2b1f6a6-64bc-11eb-b6c2-0242ac130010/1024x768-f2b21802-64bc-11eb-a115-0242ac130010.jpeg)
Priprema
Kvinoju stavite u vrelu posoljenu vodu i kuhajte 12 minuta. Ocijedite je i ostavite u cjedilu da ispusti sav višak tekućine. Sadržaj vrećice Fanta izmiješajte sa 100 ml mlake vode i ostavite 10 minuta. Paprike prerežite popola tako da dobijete 6 paprika za punjenje. Izvadite sjemenke i posložite u nauljenu vatrostalnu posudu. Kvinoji dodajte ocijeđeni crni grah, kukuruz šećerac, pripremljeni Fant, pasiranu rajčicu, čili i maslinovo ulje. Sve dobro promiješajte i smjesom nadjenite paprike. Pecite oko 35 minuta u pećnici zagrijanoj na 190 °C.
Posluživanje: Paprike poslužite tople ili sobne temperature. Prije posluživanja po njima rasporedite na ploške narezan avokado i pospite korijandrom.
Savjet: Paprike pecite dok paprika ne omekša.