Vege na tanjuru

Gurmani biljojedi

Paprike iz pećnice punjene povrćem

Paprike iz pećnice punjene povrćem, recept je s nizom prednosti. Jedna od njih je igra maštovitih kombinacija povrća na koju ćete se odlučiti, bilo da se radi o ziheraškom odabiru ostataka povrća iz hladnjaka ili isprobavanju nekih egzotičnijh kombinacija. Mi smo se odlučili za avokado i korijandar, nismo pogriješili :)

  • 55 min
  • Jednostavno
Paprike iz pećnice punjene povrćem

Priprema

  1. Kvinoju stavite u vrelu posoljenu vodu i kuhajte 12 minuta. Ocijedite je i ostavite u cjedilu da ispusti sav višak tekućine.
  2. Sadržaj vrećice Fanta izmiješajte sa 100 ml mlake vode i ostavite 10 minuta.
  3. Paprike prerežite popola tako da dobijete 6 paprika za punjenje. Izvadite sjemenke i posložite u nauljenu vatrostalnu posudu.
  4. Kvinoji dodajte ocijeđeni crni grah, kukuruz šećerac, pripremljeni Fant, pasiranu rajčicu, čili i maslinovo ulje. Sve dobro promiješajte i smjesom nadjenite paprike.
  5. Pecite oko 35 minuta u pećnici zagrijanoj na 190 °C.

Posluživanje: Paprike poslužite tople ili sobne temperature. Prije posluživanja po njima rasporedite na ploške narezan avokado i pospite korijandrom.

Savjet: Paprike pecite dok paprika ne omekša.

ADIO ADITIVI!

Poznata jela bez nepoznatih sastojaka