Paprike punjene patlidžanima i kukuruzom

Tradicionalno pripremljenoj punjenoj paprici dodajte malo šarma patlidžana i kukuruza šećerca i uživajte u dopunjenom okusu obožavanog klasičnog jela.

  • Srednje zahtjevno
Paprike punjene patlidžanima i kukuruzom

Sastojci

Priprema

  1. Rižu kuhajte u blago posoljenoj vodi, ali ne do kraja pa ju procijedite.
  2. Paprike operite, prepolovite ih po dužini i očistite od sjemenki i žilica.
  3. Patlidžan narežite na kockice i popecite na rastopljenom maslacu.
  4. Kad tekućina koju je pustio patlidžan ispari, a on dobije lijepu boju, maknite ga s vatre.
  5. Dodajte mu polu kuhanu rižu, kukuruz šećerac i parmezan. Fant za punjenu papriku i sarmu pomiješajte sa 100 ml vode i ostavite neka odstoji.
  6. Dodajte ga pripremljenoj smjesi od riže i povrća, dobro promiješajte pa time punite paprike.
  7. U 500 ml kipuće vode stavite povrtnu kocku i kratko prokuhajte uz dodatak pasirane rajčice, papra, šećera i limunova soka.
  8. Punjene paprike složite u širu posudu i ulijte juhu.
  9. Kuhajte ih oko 25 minuta, a potkraj kuhanja dodajte Gussnel kojeg ste umiješali u slatko vrhnje.
  10. Po potrebi začinite.
  11. Paprike pospite naribanim sirom i peršinom.

Posluživanje: Uz punjene paprike poslužite pire od krumpira ili slani krumpir.

Savjet: Ako želite, nadjevu dodajte 150 g šunke u ovitku narezane na kockice.

Tekuće rapsodije

Nema muke, a svako jelo ide “od ruke”