Mirisna sarma u kelju

Klasična sarma pripremljena u slatkom kupusu s pancetom, svježom paprikom i maslinovim uljem te punjena u kombinaciji s laganom puretinom biti će novi izazov vašem kulinarskom umijeću.

  • 60 min
  • Jednostavno
Mirisna sarma u kelju

Sastojci

Priprema

  1. Listove kelja potopite u kipuću, posoljenu vodu da omekšaju, a zatim izvadite i ohladite u hladnoj vodi da sačuvaju zelenu boju.
  2. Sadržaj vrećice Fanta pomiješajte sa 100 ml vode i ostavite neka stoji nekoliko minuta. Mesu dodajte rižu, papriku narezanu na kockice i pripremljeni Fant.
  3. Smjesu dobro promiješajte i njome napunite listove kelja te savijte. Širu posudu premažite uljem i posložite sarmice.
  4. Pancetu narežite na ploške i posložite uz sarmice i sve zalijte vodom.
  5. Kuhajte na laganoj vatri oko 1 sat. Po potrebi posudu protresite i dolijte vode (ne previše).

Posluživanje: Kuhane sarmice poslužite s ploškama pancete i kuhanim krumpirom.

Savjet: Umjesto kelja možete pripremiti raštiku ili svježe zelje.

Tajni život marinada

Najbolje leži kad odleži