Krustada s Lino žitaricama

Delicija nježnog okusa prhkog tijesta i vanilije, jednostavna za pripremu, a okusom osvaja sve članove obitelji. Posip od Lino žitarica slobodno učinite što debljim, za dodatno veselje klincima.

  • 40 min
  • Jednostavno
Krustada s Lino žitaricama

Sastojci

Za tijesto

Za kremu

Za posipanje

Priprema

  1. Za tijesto
  2. Brašno pomiješajte s praškom za pecivo, dodajte šećer, žumanjak i maslac te umijesite tijesto. Po potrebi dodajte vrhnje da dobijete podatno tijesto.
  3. Tijesto razvaljajte i obložite kalup za pečenje promjera 26 cm i po rubovima. Tijesto probodite na nekoliko mjesta i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 20 minuta. Pustite da se tijesto ohladi.

Za kremu

  1. Sadržaj vrećice pudinga pomiješajte sa šećerom i malo mlijeka da se razmuti. Preostalo mlijeko i slatko vrhnje zagrijte do vrenja i umiješajte pripremljeni puding. Uz neprekidno miješanje kuhajte dok se ne zgusne (1-2 minute).
  2. Još topao puding prelijte preko pečenog tijesta i poravnajte.
  3. Odmah bogato pospite Lino žitaricama.

Posluživanje: Kolač dobro ohladite, narežite na kriške i poslužite.

Savjet: Kolač prije upotrebe ostavite nekoliko sati u hladnjaku da prhko tijesto omekša. Preko kreme možete posuti i druge Lino žitarice.

ADIO ADITIVI!

Poznata jela bez nepoznatih sastojaka