Kolač bez glutena i jaja
- Recept by coolinarika.com -Bez obzira da li je pripremljena za vikend ili za blagdane ova bezglutenska slastica otkrit će nove okuse u omiljenih zalogaja.
Priprema
Pomiješajte suhe sastojke: brašno od riže, heljde, Gussnel, prašak za pecivo, šećer, vanilin šećer i limun šećer. Dodajte rastopljeni maslac i lagano zagrijani džem pomiješan s medom. Uz miješanje dodajte mlijeko i smjesu izlijte u posudu za pečenje (34x20 cm) obloženu papirom za pečenje. Kruške narežite na tanke ploške i posložite preko smjese u posudi. Kolač pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 30 minuta. U međuvremenu šećer, maslac, mlijeko i cimet zagrijte do vrenja i maknite s vatre. Kolač prelijte i još zapecite 5 minuta te ohladite.
Posluživanje: Poslužite ohlađeno.
Savjet: Kravlje mlijeko možete zamijeniti rižinim ili sojinim mlijekom.