Kolač od maka
- Recept by coolinarika.com -Vrlo jednostavan lijevani kolač. Oduševit će vas sočnošću što mu je daju samo malo džema od višanja i čokoladna glazura.
Priprema
Jaja i šećer pjenasto izmiješajte. Zatim umiješajte ulje, a naizmjenično dodajite brašno pomiješano s praškom za pecivo, mlijeko i mak. Dobro izmiješanu smjesu izlijte u namašćenu i pobrašnjenu tepsiju pa pecite u pećnici zagrijanoj na 175°C oko 40 minuta. Za čokoladnu glazuru rastopite čokoladu, vodu i šećer na pari. Kad dobijete glatku masu, maknite s pare i umiješajte rastopljen maslac. Pečeni kolač ohladite, premažite džemom od višanja i prelijte čokoladnom glazurom.
Posluživanje: Kolač narežite na kocke i ukrasite čokoladnim ukrasima.
Savjet: Rastopite marmeladu s malo vode kako biste lakše i ravnomjernije premazali kolač.