Kolač od maka

Vrlo jednostavan lijevani kolač. Oduševit će vas sočnošću što mu je daju samo malo džema od višanja i čokoladna glazura.

  • 80 min
  • Srednje zahtjevno
Kolač od maka

Sastojci

Za tijesto

  • 3 jaja

Za tijesto

  • 200 g šećera

Za tijesto

  • 100 ml ulja

Za tijesto

  • 150 ml mlijeka

Za tijesto

Za tijesto

Za tijesto

  • 150 g maka

Za premazivanje

Za čokoladnu glazuru

  • 100 g čokolade

Za čokoladnu glazuru

  • 80 g maslaca

Za čokoladnu glazuru

  • 2 žlice šećera u prahu

Za čokoladnu glazuru

  • 3 žlice vode

Priprema

  1. Jaja i šećer pjenasto izmiješajte. Zatim umiješajte ulje, a naizmjenično dodajite brašno pomiješano s praškom za pecivo, mlijeko i mak.
  2. Dobro izmiješanu smjesu izlijte u namašćenu i pobrašnjenu tepsiju pa pecite u pećnici zagrijanoj na 175°C oko 40 minuta.
  3. Za čokoladnu glazuru rastopite čokoladu, vodu i šećer na pari. Kad dobijete glatku masu, maknite s pare i umiješajte rastopljen maslac.
  4. Pečeni kolač ohladite, premažite džemom od višanja i prelijte čokoladnom glazurom.

Posluživanje: Kolač narežite na kocke i ukrasite čokoladnim ukrasima.

Savjet: Rastopite marmeladu s malo vode kako biste lakše i ravnomjernije premazali kolač.

BEZGLUTENSKA HRANA

Mala, a tako nezgodna bjelančevina