Ručak na odmoru

Okačite kuhaču o klin

Ljetno osvježenje

Nasljeđe Inka u namirnici koja putuje kroz vrijeme možete pripremiti i u ovom stoljeću u kombinaciji s kozicama, rajčicama i origanom, a prelivena bijelim vinom quinoa će vam zasigurno uljepšati dan.

  • 30 min
  • Srednje zahtjevno
Ljetno osvježenje

Sastojci

  • 250 g cherry rajčica
  • 60 ml maslinovog ulja
  • 1 žlica šećera
  • 1 luk (80 g)
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 čili papričica
  • 300 g quinoe
  • 1 žlica Podravka koncentrata rajčice
  • 80 ml bijelog vina
  • 1 Podravka kokošja kocka
  • 200 g skuhanih očišćenih kozica
  • 2 žlice narezanih svježih listova origana

Priprema

  1. Cherry rajčice prerežite na pola, položite rajčice s prerezanom stranom na lim za pečenje, poprskajte s 1 žlicom maslinovog ulja, lagano posolite i pošećerite.
  2. Pecite 20 minuta ili dok ne omekšaju u zagrijanoj pećnici na 160°C.
  3. Za to vrijeme preostalo maslinovo ulje zagrijte u dubokoj tavi na srednje jakoj vatri.
  4. Stavite nasjeckani luk i propirjajte 3-4 minute ili dok ne omekša.
  5. Dodajte nasjeckani češnjak i čili papričicu i pirjajte dok ne omekšaju.
  6. Dodajte quinou, promiješajte, umiješajte koncentrat rajčice i bijelo vino.
  7. Pirjajte 1 minutu, dolijte oko 500 ml vode i kokošju kocku te pirjajte oko 20 minuta ili dok quinoa ne bude gotova, povremeno miješajući.
  8. Umiješajte skuhane kozice, zatim ispečene cherry rajčice i polovicu nasjeckanog origana.
  9. Posolite i poparite prema potrebi.

Posluživanje: Skuhanu quinou pospite s drugom polovicom nasjeckanog origana i poslužite.

Savjet: Quinoa mora biti rastresita te količinu vode prilagodite receptu.

Žitarice

Vrijedne vaše pažnje