Ljetno osvježenje
- Recept by coolinarika.com -Nasljeđe Inka u namirnici koja putuje kroz vrijeme možete pripremiti i u ovom stoljeću u kombinaciji s kozicama, rajčicama i origanom, a prelivena bijelim vinom quinoa će vam zasigurno uljepšati dan.
Priprema
Cherry rajčice prerežite na pola, položite rajčice s prerezanom stranom na lim za pečenje, poprskajte s 1 žlicom maslinovog ulja, lagano posolite i pošećerite.Pecite 20 minuta ili dok ne omekšaju u zagrijanoj pećnici na 160°C. Za to vrijeme preostalo maslinovo ulje zagrijte u dubokoj tavi na srednje jakoj vatri. Stavite nasjeckani luk i propirjajte 3-4 minute ili dok ne omekša. Dodajte nasjeckani češnjak i čili papričicu i pirjajte dok ne omekšaju. Dodajte quinou , promiješajte, umiješajte koncentrat rajčice i bijelo vino.Pirjajte 1 minutu, dolijte oko 500 ml vode i kokošju kocku te pirjajte oko 20 minuta ili dok quinoa ne bude gotova, povremeno miješajući.Umiješajte skuhane kozice, zatim ispečene cherry rajčice i polovicu nasjeckanog origana.Posolite i poparite prema potrebi.
Posluživanje: Skuhanu quinou pospite s drugom polovicom nasjeckanog origana i poslužite.
Savjet: Quinoa mora biti rastresita te količinu vode prilagodite receptu.