Mesni ragu sa šampinjonima, prosom i porilukom

Mesni ragu sa šampinjonima, prosom i porilukom, idealno je rješenje kada želimo jednostavno, a hranjivo jelo, spremno u manje od pola sata.

  • 20 min
  • Jednostavno
Mesni ragu sa šampinjonima, prosom i porilukom

Priprema

  1. Proso dobro operite pa prelijte kipućom vodom i poklopite. Pustite da stoji 15-20 minuta dok ne omekša i popije svu vodu. Nakon toga ga promiješajte i začinite solju i paprom.
  2. Poriluk prerežite uzdužno i dobro operite među slojevima.
  3. Zatim ga sitno narežite. Stavite na zagrijano maslinovo ulje i kratko popecite da omekša ali još uvijek zadrži hrskavost. Poriluk umiješajte u proso.
  4. Brokulu stavite u vrelu posoljenu vodu i kratko prokuhajte da ostane hrskava.
  5. Jaje kuhajte 4 minute nakon vrenja, odmah ih stavite u hladnu vodu, a zatim očistite od ljuske.
  6. Mesni ragu uspite u posudu i zagrijavajte na srednje jakoj vatri do vrenja. Kuhajte 2-3 minute.

Posluživanje: Proso prelijte mesnim raguom i poslužite s brokulom i narezanim kuhanim jajima.

Savjet: Povrće koristite po izboru ili sezoni.

Tajni život marinada

Najbolje leži kad odleži