Mesni ragu sa šampinjonima, prosom i porilukom
- Recept by coolinarika.com -Mesni ragu sa šampinjonima, prosom i porilukom, idealno je rješenje kada želimo jednostavno, a hranjivo jelo, spremno u manje od pola sata.
Priprema
Proso dobro operite pa prelijte kipućom vodom i poklopite. Pustite da stoji 15-20 minuta dok ne omekša i popije svu vodu. Nakon toga ga promiješajte i začinite solju i paprom. Poriluk prerežite uzdužno i dobro operite među slojevima. Zatim ga sitno narežite. Stavite na zagrijano maslinovo ulje i kratko popecite da omekša ali još uvijek zadrži hrskavost. Poriluk umiješajte u proso. Brokulu stavite u vrelu posoljenu vodu i kratko prokuhajte da ostane hrskava. Jaje kuhajte 4 minute nakon vrenja, odmah ih stavite u hladnu vodu, a zatim očistite od ljuske. Mesni ragu uspite u posudu i zagrijavajte na srednje jakoj vatri do vrenja. Kuhajte 2-3 minute.
Posluživanje: Proso prelijte mesnim raguom i poslužite s brokulom i narezanim kuhanim jajima.
Savjet: Povrće koristite po izboru ili sezoni.