Paella s lignjama
- Recept by coolinarika.com -Za sve ljubitelje morskih plodova, paella s lignjama je pravi zgoditak. Zelene mahune su bonus koji će uz nezaobilaznu rižu, savršeno upotpuniti okus ovog jela.
Priprema
Na maslinovu ulju kratko popecite na kockice narezanu piletinu do zlatne boje. Meso izvadite, a u posudu dodajte sitno narezani luk i kratko popecite. Dodajte protisnuti češnjak da zamiriše, zatim oguljenu i nasjeckanu rajčicu i rižu. Ulijte mlake vode da prekrije sadržaj. Umiješajte Vegetu, crni papar i dimljenu papriku. Dodajte mahune i pirjajte na laganoj vatri uz podlijevanje toplom vodom po potrebi i povremeno miješanje. Nakon 10-ak minuta dodajte na kolutiće narezane lignje, kozice i pirjajte još 10 minuta. Jelo po potrebi posolite i pazite da se riža ne prekuha.
Posluživanje: Gotovo jelo pospite peršinom i poslužite s ploškama limuna.
Savjet: Koristite smrznute lignje jer ih je potrebno kraće tretirati.