Jer riža nije samo rižoto

Proširi svoj kulinarski horizont

Paella s lignjama

Za sve ljubitelje morskih plodova, paella s lignjama je pravi zgoditak. Zelene mahune su bonus koji će uz nezaobilaznu rižu, savršeno upotpuniti okus ovog jela.

  • 35 min
  • Jednostavno
Paella s lignjama

Sastojci

Priprema

  1. Na maslinovu ulju kratko popecite na kockice narezanu piletinu do zlatne boje.
  2. Meso izvadite, a u posudu dodajte sitno narezani luk i kratko popecite. Dodajte protisnuti češnjak da zamiriše, zatim oguljenu i nasjeckanu rajčicu i rižu. Ulijte mlake vode da prekrije sadržaj. Umiješajte Vegetu, crni papar i dimljenu papriku.
  3. Dodajte mahune i pirjajte na laganoj vatri uz podlijevanje toplom vodom po potrebi i povremeno miješanje.
  4. Nakon 10-ak minuta dodajte na kolutiće narezane lignje, kozice i pirjajte još 10 minuta. Jelo po potrebi posolite i pazite da se riža ne prekuha.

Posluživanje: Gotovo jelo pospite peršinom i poslužite s ploškama limuna.

Savjet: Koristite smrznute lignje jer ih je potrebno kraće tretirati.

MARI ZA PRAVE STVARI

I proteini mogu biti fini