Čobanac

Ako jedete meso divljači, najjednostavnije ga je pripraviti na sljedeći način. Iako sama priprema ne zahtijeva previše vještine, za dobar čobanac pripremite kvalitetne sastojke i izdvojite dosta vremena.

  • 120 min
  • Jednostavno
Čobanac

Sastojci

Priprema

  1. Sadržaj vrećice Fanta za slavonski čobanac izmiješajte s vodom i zagrijte do vrenja.
  2. Dodajte meso divljači i govedinu narezanu na kockice, lovorov list i kuhajte dok meso ne omekša.
  3. Tijekom pirjanja posudu s mesom lagano protresite te podlijte toplom vodom po potrebi.
  4. Pred kraj kuhanja umiješajte vino i crni papar.

Posluživanje: Jelo poslužite sa žlicom kiselog vrhnja.

Savjet: Tijekom kuhanja možete dodati malo ljutog feferona ovisno volite li pikantan okus.

Plodovi šume na tanjuru

Čarobna šuma