Crveno ljetno varivo
- Recept by coolinarika.com -Varivo s porilukom i crvenim grahom svojom mekom teksturom i nježnim okusom idealno će se uklopiti u ljetnom razdoblju, a popržena panceta dat će završni ton ovom jednostavnom jelu "na žlicu".
Priprema
Na zagrijano ulje stavite nasjeckani poriluk, naribanu mrkvu i ružmarin. Pirjajte na laganoj vatri, povremeno miješajući dok povrće ne omekša. Dodajte koncentrat rajčice i kuhajte još jednu minutu, zatim umiješajte sjeckanu rajčicu i podlijte s malo vode. Zagrijte do vrenja i kuhajte 10 minuta, dodajte ostatak vode (oko 800 ml), zatim dodajte crveni grah, jednu žlicu Vegete i kuhajte još 5 minuta. Lagano ohladite. Iz zdjele uzmite dvije šalice juhe i u električnoj sjeckalici je izmiksajte te zatim vratite u zdjelu i sve dobro izmiješajte, po potrebi posolite i popaprite. Pancetu narežite na štapiće (ili kockice) i popržite do rumene boje.
Posluživanje: Ulijte juhu u posude za posluživanje te ukrasite s popečenom pancetom i poprženim rajčicama.
Savjet: Gustoća variva ovisi o tome koliko juhe ste usitnili.