Ručak na odmoru

Okačite kuhaču o klin

Crveno ljetno varivo

Varivo s porilukom i crvenim grahom svojom mekom teksturom i nježnim okusom idealno će se uklopiti  u ljetnom razdoblju, a popržena panceta dat će završni ton ovom jednostavnom jelu "na žlicu".

  • 30 min
  • Srednje zahtjevno
Crveno ljetno varivo

Sastojci

Priprema

  1. Na zagrijano ulje stavite nasjeckani poriluk, naribanu mrkvu i ružmarin.
  2. Pirjajte na laganoj vatri, povremeno miješajući dok povrće ne omekša.
  3. Dodajte koncentrat rajčice i kuhajte još jednu minutu, zatim umiješajte sjeckanu rajčicu i podlijte s malo vode.
  4. Zagrijte do vrenja i kuhajte 10 minuta, dodajte ostatak vode (oko 800 ml), zatim dodajte crveni grah, jednu žlicu Vegete i kuhajte još 5 minuta.
  5. Lagano ohladite.
  6. Iz zdjele uzmite dvije šalice juhe i u električnoj sjeckalici je izmiksajte te zatim vratite u zdjelu i sve dobro izmiješajte, po potrebi posolite i popaprite.
  7. Pancetu narežite na štapiće (ili kockice) i popržite do rumene boje.

Posluživanje: Ulijte juhu u posude za posluživanje te ukrasite s popečenom pancetom i poprženim rajčicama. 

Savjet: Gustoća variva ovisi o tome koliko juhe ste usitnili.

BEZGLUTENSKA HRANA

Mala, a tako nezgodna bjelančevina