Teleći medaljoni u umaku od šparoga

Teleći medaljoni aromatizirani vinom izvrsno će pristajati uz kuhane šparoge, a završnu notu ovom jelu dat će fini umak od šparoga koji ćete jednostavno pripremiti uz pomoć Podravkine krem juhe.

  • 30 min
  • Jednostavno
Teleći medaljoni u umaku od šparoga

Sastojci

Za umak

Za posluživanje

  • 600 g šparoga

Priprema

  1. Teleći file narežite na manje medaljone, posolite i popaprite, pospite timijanom i premažite senfom.
  2. Pecite ih na zagrijanom ulju dok ne dobiju lijepu boju. Pod kraj podlijte vinom i još kratko pirjajte.
  3. Sadržaj vrećice Krem juhe od šparoga uspite u mlaku vodu i miješajte pjenjačom sve dok juha ne zavri. Kuhajte na laganoj vatri 5 minuta u polupokrivenoj posudi i povremeno promiješajte.
  4. Pred kraj umiješajte vrhnje i vino.

Posluživanje: Umak prelijte preko pečenih odrezaka i kuhanih šparoga. Poslužite odmah.

Savjet: Umak možete poslužiti i uz drugo meso koje se brzo priprema: piletina, puretina, riblji fileti.

Red je za zimnicu

Zima, zima, e pa šta je...