Teleći medaljoni u umaku od šparoga
- Recept by coolinarika.com -Teleći medaljoni aromatizirani vinom izvrsno će pristajati uz kuhane šparoge, a završnu notu ovom jelu dat će fini umak od šparoga koji ćete jednostavno pripremiti uz pomoć Podravkine krem juhe.
Priprema
Teleći file narežite na manje medaljone, posolite i popaprite, pospite timijanom i premažite senfom. Pecite ih na zagrijanom ulju dok ne dobiju lijepu boju. Pod kraj podlijte vinom i još kratko pirjajte. Sadržaj vrećice Krem juhe od šparoga uspite u mlaku vodu i miješajte pjenjačom sve dok juha ne zavri. Kuhajte na laganoj vatri 5 minuta u polupokrivenoj posudi i povremeno promiješajte. Pred kraj umiješajte vrhnje i vino.
Posluživanje: Umak prelijte preko pečenih odrezaka i kuhanih šparoga. Poslužite odmah.
Savjet: Umak možete poslužiti i uz drugo meso koje se brzo priprema: piletina, puretina, riblji fileti.