Narančasti rižoto
- Recept by coolinarika.com -Rižoto umiješan s kuhanom bundevom prelivenom vinom poslužite s naribanim sirom i sjemenkama šipka i uživajte u ovoj pomno isplaniranoj kombinaciji okusa.

Priprema
Od očišćene bundeve odrežite nekoliko kockica i ostavite ih sa strane do posluživanja. Ostatak bundeve naribajte i stavite u kipuću vodu. Dodajte povrtni temeljac i kuhajte 10-ak minuta. Procijedite, a tekućinu ostavite sa strane. U velikoj tavi na zagrijanom ulju popržite sitno narezani luk do zlatnožute boje. Dodajte protisnuti češnjak, rižu i pirjajte oko 2 minute. Dodajte procijeđenu bundevu, zalijte vinom, prema potrebi dolijte još malo vode i pirjajte dok tekućina ne ispari. Rižoto podlijevajte pripremljenom juhom u 4-5 navrata, svaki put čekajući da tekućina ispari prije sljedećeg dodavanja. Dvije minute nakon što ste dodali posljednju količinu vode, rižoto maknite s vatre, dodajte maslac, poklopite i pustite neka odstoji 7 – 8 minuta. Kockice bundeve malo popecite na maslacu.
Posluživanje: Rižoto pospite popečenim kockicama bundeve, nasjeckanim peršinom, lagano promiješajte i poslužite toplo posuto naribanim sirom i sjemenkama nara.
Savjet: Jelo možete dodatno obogatiti tikvicama narezanim na štapiće.