Veličanstveni rižoto

Zrno po zrno - rižoto

Narančasti rižoto

Rižoto umiješan s kuhanom bundevom prelivenom vinom poslužite s naribanim sirom i sjemenkama šipka i uživajte u ovoj pomno isplaniranoj kombinaciji okusa.

  • 45 min
  • Srednje zahtjevno
Narančasti rižoto

Sastojci

Priprema

  1. Od očišćene bundeve odrežite nekoliko kockica i ostavite ih sa strane do posluživanja.
  2. Ostatak bundeve naribajte i stavite u kipuću vodu.
  3. Dodajte povrtni temeljac i kuhajte 10-ak minuta. Procijedite, a tekućinu ostavite sa strane.
  4. U velikoj tavi na zagrijanom ulju popržite sitno narezani luk do zlatnožute boje.
  5. Dodajte protisnuti češnjak, rižu i pirjajte oko 2 minute.
  6. Dodajte procijeđenu bundevu, zalijte vinom, prema potrebi dolijte još malo vode i pirjajte dok tekućina ne ispari.
  7. Rižoto podlijevajte pripremljenom juhom u 4-5 navrata, svaki put čekajući da tekućina ispari prije sljedećeg dodavanja.
  8. Dvije minute nakon što ste dodali posljednju količinu vode, rižoto maknite s vatre, dodajte maslac, poklopite i pustite neka odstoji 7 – 8 minuta.
  9. Kockice bundeve malo popecite na maslacu.

Posluživanje: Rižoto pospite popečenim kockicama bundeve, nasjeckanim peršinom, lagano promiješajte i poslužite toplo posuto naribanim sirom i sjemenkama nara.

Savjet: Jelo možete dodatno obogatiti tikvicama narezanim na štapiće.

Gulaš

Inspirirani tradicijom