Karnevalske maske
- Recept by coolinarika.com -Pripremate li veselo okupljanje mališana pod maskama, ovaj recept savršeno će se uklopiti u dekoraciju. Igrajte se s oblicima i ukrasite maske omiljenim Lino žitaricama.
Priprema
Brašno pomiješajte s praškom za pecivo, dodajte jaje, žumanjke, šećer i rastopljeni maslac. Dodajući mlijeko umijesite glatko tijesto i ostavite ga odmarati 20 minuta. Tijesto razvaljajte (3-4 cm debljine) i izrežite u obliku maske. Tijesto stavljajte pržiti u zagrijano duboko ulje do zlatne boje (okrenite na drugu stranu). Prženo tijesto izvadite na upijajući papir pa ga ostavite da se ohladi. Šećeru u prahu dodajte sok limuna uz miješanje električnom miješalicom da dobijete gustu smjesu. Zatim dodajte nekoliko kapi prehrambene boje kako biste glazuru obojili. Maske premažite i dok se glazura još ne osuši utisnite Lino Njammy medvjediće i drugim Lino žitaricama kako biste dobili maštovite maske.
Posluživanje: Poslužite uz topli napitak.
Savjet: Karnevalske maske možete poslužiti i tople posute šećerom u prahu.