Punjene pečene paprike
- Recept by coolinarika.com -Pripremite punjene pečene paprike koje su odlično izbalansiran obrok bogat laganim mesom, povrćem i biranim namirnicama iz mediteranske kuhinje. Jednako su privlačne tople i hladne!
![Punjene pečene paprike](https://podravkaiovariations.azureedge.net/ba193de4-631e-11eb-af70-0242ac120043/v/f2b1f6a6-64bc-11eb-b6c2-0242ac130010/1024x768-f2b21802-64bc-11eb-a115-0242ac130010.jpeg)
Priprema
Na maslinovom ulju popecite sitno nasjeckane šampinjone i tikvice dok tekućina ne ispari. Sadržaj vrećice Fanta pomiješajte sa 100 ml vode i ostavite stajati nekoliko minuta. U zdjelu stavite meso, ohlađene šampinjone i tikvice, bosiljak, Fant za punjenu papriku i sarmu pa sve dobro promiješajte. Paprikama odrežite vrh s peteljkom tako da dobijete mali poklopac, a ukoliko imate velike "babura" paprike prerežite ih po pola uzdužno. Pripremljenom smjesom napunite paprike pa ih na malo ulja u tavici lagano popecite. Paprike izvadite i položite u vatrostalnu posudu, a u tavicu dodajte nasjeckani luk i pirjajte do zlatne boje. Dodajte protisnuti češnjak i zdrobljene pelate te pirjajte 10-ak minuta. Umak malo razrijedite vodom, posolite, popaprite i umiješajte bosiljak. Njime prelijte paprike, pokrijte folijom i pecite u pećnici zagrijanoj na 220 °C oko 20 minuta. Paprike otkrijte, na svaku stavite žličicu kiselog vrhnja (i poklopite odrezanim vrhom paprike) te još zapecite 10-ak minuta.
Posluživanje: Pečene paprike poslužite s umakom i kuhanim krumpirom.
Savjet: Paprike nemojte nadjenuti do kraja, tijekom kuhanja će nabubriti, pa bi paprike mogle pucati.