Punjene pečene paprike

Pripremite punjene pečene paprike koje su odlično izbalansiran obrok bogat laganim mesom, povrćem i biranim namirnicama iz mediteranske kuhinje. Jednako su privlačne tople i hladne!

  • 80 min
  • Srednje zahtjevno
Punjene pečene paprike

Sastojci

  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 100 g šampinjona
  • 100 g tikvica
  • 1 Fant mješavina za punjenu papriku i sarmu
  • 400 g mljevene piletine ili puretine
  • 1 žlica narezanog bosiljka
  • 8 paprika "paradajz" (ili 4-6 velikih babura paprika)

Za umak

Priprema

  1. Na maslinovom ulju popecite sitno nasjeckane šampinjone i tikvice dok tekućina ne ispari.
  2. Sadržaj vrećice Fanta pomiješajte sa 100 ml vode i ostavite stajati nekoliko minuta.
  3. U zdjelu stavite meso, ohlađene šampinjone i tikvice, bosiljak, Fant za punjenu papriku i sarmu pa sve dobro promiješajte.
  4. Paprikama odrežite vrh s peteljkom tako da dobijete mali poklopac, a ukoliko imate velike "babura" paprike prerežite ih po pola uzdužno.
  5. Pripremljenom smjesom napunite paprike pa ih na malo ulja u tavici lagano popecite. Paprike izvadite i položite u vatrostalnu posudu, a u tavicu dodajte nasjeckani luk i pirjajte do zlatne boje.
  6. Dodajte protisnuti češnjak i zdrobljene pelate te pirjajte 10-ak minuta. Umak malo razrijedite vodom, posolite, popaprite i umiješajte bosiljak.
  7. Njime prelijte paprike, pokrijte folijom i pecite u pećnici zagrijanoj na 220 °C oko 20 minuta.
  8. Paprike otkrijte, na svaku stavite žličicu kiselog vrhnja (i poklopite odrezanim vrhom paprike) te još zapecite 10-ak minuta.

Posluživanje: Pečene paprike poslužite s umakom i kuhanim krumpirom.

Savjet: Paprike nemojte nadjenuti do kraja, tijekom kuhanja će nabubriti, pa bi paprike mogle pucati.

Žitarice

Vrijedne vaše pažnje