Medeni kolačići s bademima

Još u srednjem vijeku medeni kolačići našli su se u asortimanu licitara, a s dodatkom raznih mirodija, spadali su i u dobro čuvane tajne samostanskih poslastica. Mi našu recepturu nećemo kriti, a pripremu prepuštamo vama.

  • 60 min
  • Srednje zahtjevno
Medeni kolačići s bademima

Sastojci

Priprema

  1. Brašno pomiješajte s praškom za pecivo, dodajte šećer, đumbir, cimet, klinčić i muškatni oraščić. Zatim dodajte bademe, limunovu i narančinu koricu, razrađeni maslac i zagrijani med.
  2. Umijesite glatko tijesto i ostavite ga stajati na hladnom mjestu najmanje 1 sat.
  3. Ohlađeno tijesto potom ostavite 30-ak minuta na sobnoj temperaturi, premijesite ga i razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi.
  4. Stavite ga na namašćeni pleh (vel. 40×32 cm) i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 15-20 minuta.

Posluživanje: Topli kolač narežite pomoću kalupa u željene oblike.

Savjet: Tijesto možete zamijesiti na dan pripreme ili dan ranije.

ZA SEBE BIRAM NAJBOLJE

Okusi nadahnuti prirodom