Medeni kolačići s bademima
- Recept by coolinarika.com -Još u srednjem vijeku medeni kolačići našli su se u asortimanu licitara, a s dodatkom raznih mirodija, spadali su i u dobro čuvane tajne samostanskih poslastica. Mi našu recepturu nećemo kriti, a pripremu prepuštamo vama.
Priprema
Brašno pomiješajte s praškom za pecivo, dodajte šećer, đumbir, cimet, klinčić i muškatni oraščić. Zatim dodajte bademe, limunovu i narančinu koricu, razrađeni maslac i zagrijani med. Umijesite glatko tijesto i ostavite ga stajati na hladnom mjestu najmanje 1 sat. Ohlađeno tijesto potom ostavite 30-ak minuta na sobnoj temperaturi, premijesite ga i razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi. Stavite ga na namašćeni pleh (vel. 40×32 cm) i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 15-20 minuta.
Posluživanje: Topli kolač narežite pomoću kalupa u željene oblike.
Savjet: Tijesto možete zamijesiti na dan pripreme ili dan ranije.