Ideje za jela iz pećnice

Ispeci pa mi reci!

Složenac a’la sarma

Sarmu koja se pomno uvija u listove kiselog kupusa, pa zatim dugo kuha i nekoliko puta podgrijava obično pripremaju iskusne kuharice. Sarmu iz pećnice mogu pripremiti i manje vješti, a bit će tako ukusna da je neće trebati ni podgrijavati.

  • 90 min
  • Srednje zahtjevno
Složenac a’la sarma

Sastojci

Priprema

  1. Na ulju popecite pancetu narezanu na kockice i mljeveno meso.
  2. Odmaknite s vatre da se malo ohladi pa umiješajte rižu i sadržaj vrećice Fanta za punjenu papriku i sarmu koji ste prethodno pomiješali sa 100 ml mlake vode i ostavili nekoliko minuta da odstoji.
  3. Od glavice kiselog kupusa odvojite nekoliko listova, a ostalo narežite na rezance.
  4. Listove posložite po namašćenoj vatrostalnoj posudi (23x23 cm), po njima složite u slojevima narezani kupus i smjesu od mesa i riže, a završite slojem kupusa.
  5. Zalijte mješavinom vode, bijelog vina i pasirane rajčice.
  6. Posudu pokrijte i pecite na 200°C oko 40 minuta.

Posluživanje: Složenac narežite na kocke i poslužite s pire krumpirom.

Savjet: Složenac će biti još ukusniji ako posudu 15-ak minuta prije kraja pečenja otkrijete i nastaviti peći otkriveno.

PASTA

Zbogom sjeckanju i neugodnim mirisima