Svečana torta
- Recept by coolinarika.com -Torta prekrivena bijelim pokrovom od šlaga ukrašenim zvijezdama krije zamaman okus višanja i kreme od vanilije, a za blagdane će to biti savršen spoj uspješno pripremljene slastice za vaše najdraže.
Priprema
Bjelanjke izmiješajte električnom miješalicom u čvrsti snijeg, a zatim umiješajte šećer. U smjesu lagano umiješajte jedan po jedan žumanjak. Brašno pomiješajte s Gussnelom, kakaom i praškom za pecivo. Na kraju dodajte i lagano umiješajte mlaku vodu i ulje. Polovicu smjese izlijte u kalup za torte (ø 26 cm) obložen papirom za pečenje i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C 25 minuta. Tako ispecite i preostalu polovicu smjese. Od oba biskvita odrežite 1/3 tako da njihovim spajanjem dobijete treći biskvit. Preko prvog biskvita prelijte pola nadjeva od višanja. U posudu ulijte hladno mlijeko, dodajte slatko vrhnje i sadržaj vrećice kreme. Miješajte električnom miješalicom srednjom brzinom (2 - 3 minute) dok ne dobijete kremu. Odmah nanesite na ohlađeni biskvit. Prekrijte spojenim biskvitom i premažite preostalim nadjevom od višanja. Šlag 5+ istucite u čvrsti šlag i njime premažite biskvit i prekrijte preostalim biskvitom. Preostalim šlagom premažite cijelu tortu.
Posluživanje: Tortu ukrasite, dobro ohladite i poslužite.
Savjet: Za lakše rezanje torte nož prethodno namočite u toplu vodu.