Pečena svinjetina s povrćem
- Recept by coolinarika.com -Uz tradicionalne namirnice: krumpir, svinjetinu, šumske plodove, grah, kupus, drugo povrće i voće u ukrajinskoj kuhinji osjećaju se njemački, ruski, turski i poljski utjecaji. Pečenja žitomirska tradicionalno su ukrajinsko jelo.
Priprema
Na pola količine zagrijane masti pecite svinjske odreske dok ne poprime zlatnosmeđu boju. Dodajte passatu i još kratko pirjajte.Suhe vrganje stavite u hladnu vodu i pustite da odstoje desetak minuta. Ocijedite ih i narežite na tanke rezance. Krumpir i mrkvu ogulite, narežite na kockice i pecite na preostaloj zagrijanoj masnoći. Dodajte luk narezan na ploške, Vegetu, pripremljene gljive, sol i papar. Podlijte vodom, dodajte lovorov list i pirjajte dok ne omekša. Pred kraj kuhanja dodajte protisnuti češnjak i peršin.
Posluživanje: Svinjetinu prelijte pirjanim povrćem i poslužite uz salatu od cikle.
Savjet: Kako bi vrganji bili još ukusniji, namočite ih u mlijeku.