Pečena svinjetina s povrćem

Uz tradicionalne namirnice: krumpir, svinjetinu, šumske plodove, grah, kupus, drugo povrće i voće u ukrajinskoj kuhinji osjećaju se njemački, ruski, turski i poljski utjecaji. Pečenja žitomirska tradicionalno su ukrajinsko jelo.

  • 60 min
  • Srednje zahtjevno
Pečena svinjetina s povrćem

Sastojci

Priprema

  1. Na pola količine zagrijane masti pecite svinjske odreske dok ne poprime zlatnosmeđu boju.
  2. Dodajte passatu i još kratko pirjajte.
  3. Suhe vrganje stavite u hladnu vodu i pustite da odstoje desetak minuta. Ocijedite ih i narežite na tanke rezance.
  4. Krumpir i mrkvu ogulite, narežite na kockice i pecite na preostaloj zagrijanoj masnoći.
  5. Dodajte luk narezan na ploške, Vegetu, pripremljene gljive, sol i papar. Podlijte vodom, dodajte lovorov list i pirjajte dok ne omekša.
  6. Pred kraj kuhanja dodajte protisnuti češnjak i peršin.

Posluživanje: Svinjetinu prelijte pirjanim povrćem i poslužite uz salatu od cikle.

Savjet: Kako bi vrganji bili još ukusniji, namočite ih u mlijeku.

Začini inspiracije

Monozačini