Japanska salata od riže i kozica
- Recept by coolinarika.com -Dobro nam poznate namirnice, rižu i kozice, začinite finim umakom s azijskim prizvukom. Objedinjeni mirin, soja i sezam daju ovoj salati tu posebnu egzotičnu notu.

Priprema
Rižu stavite kuhati u 300 ml posoljene kipuće vode. Poklopljeno kuhajte na laganoj vatri 10 minuta (dok ne nestane vode), maknite s vatre i ostavite stajati 5 minuta. Kozice stavite u kipuću vodu i kuhajte 5-10 minuta. Preljev pripremite od rižinog octa, mirina , soja umaka, sezamova ulja i limunova soka.Ohlađenu rižu i kozice prelijte preljevom i promiješajte. Dodajte oguljene krastavce narezane na ploške, chilli narezan na trakice i mladi luk na kolutiće. Pospite sjemenkama sezama i sve zajedno promiješajte.
Posluživanje: Salatu promiješajte i poslužite.
Savjet: Salata može biti i kao samostalni međuobrok ili obrok.