Dalmatinska juha

Brza i jednostavna rješenja često su i najbolja. Zašto uslijed nedostatka vremena preskočiti juhu, kada uz pomoć juhe iz vrećice u tren oka možemo dobiti hranjivo i ukusno jelo. Tu su i poširana jaja i peršin pa vi vidite.

  • 25 min
Dalmatinska juha

Sastojci

Za posipavanje

  • 1 žlica nasjeckanog peršina

Priprema

  1. U posudu stavite oko 1 l vode i ocat. Vodu zakipite i pažljivo spustite razbijeno jaje.
  2. Jaje kuhajte dok se bjelanjak i žumanjak koaguliraju (zgrušaju). Postupak ponovite s ostalim jajima.
  3. Pripremljeno jaje odmah stavite u pripremljene tanjure za juhu.
  4. U litru kipuće vode sipajte sadržaj vrećice Dalmatinske juhe. Kuhajte polupokriveno na laganoj vatri 10-15 minuta.

Posluživanje: Toplu kuhanu juhu prelijte preko poširanih jaja, pospite peršinom i poslužite.

Savjet: U juhu možete dodati narezane komade bijelog mesa pa je tako poslužiti i kao samostalno jelo.

Tjestenina

Svestrana Talijanka