Torta s malinama
- Recept by coolinarika.com -Torta s malinama izuzetna je u svakom pogledu, od neobičnih spirala u podlozi pa do raskošne kreme jednostavno ukrašene svježim malinama. Za ovu tortu se stvarno vrijedi potruditi.
![Torta s malinama](https://piovariations.cdn.podravka.net/9eb55f8a-d441-11eb-864c-7e0372325b2a/v/f2b1f6a6-64bc-11eb-b6c2-0242ac130010/1024x768-f2b21802-64bc-11eb-a115-0242ac130010.jpeg)
Priprema
Odvojite žumanjke od bjelanjaka, električnom miješalicom izmiješajte čvrsti snijeg od bjelanjaka. Pjenasto izmiješajte žumanjke, šećer i sol. Dodajte omekšali maslac. Na kraju naizmjenično umiješajte snijeg od bjelanjaka i brašno koje ste pomiješali s Gussnelom i praškom za pecivo. Pleh (vel. 28×38 cm) obložite pek papirom i na to izlijte pripremljenu biskvitnu smjesu. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 15 minuta. Pečeni biskvit izvadite na vlažni ubrus, uklonite papir, zarolajte i ohladite. Zatim biskvit narežite na trake široke oko 2 cm i premažite ih marmeladom. Na dno okruglog kalupa za torte (promjera 22 cm) od sredine prema van kružno slažite trake tako da dobijete oblik velike spirale. Želatinu stavite u hladnu vodu da nabubri, a zatim je otopite u vodenoj kupelji. Čvrsto istucite slatko vrhnje, dodajte šećer, jogurt, džem od malina i na kraju otopljenu želatinu. Smjesu izlijte u kalup na pripremljenu podlogu od biskvita i ostavite ju hladiti oko dva sata. Po površini torte rasporedite svježe maline i prelijte ih preljevom za torte.
Posluživanje: Prije posluživanja tortu odvojite od kalupa i narežite.
Savjet: Prije nanošenja preljeva tortu stavite u zamrzivač, kako se pri nanošenju preljeva ne bi topila.