Torta s malinama

Torta s malinama izuzetna je u svakom pogledu, od neobičnih spirala u podlozi pa do raskošne kreme jednostavno ukrašene svježim malinama. Za ovu tortu se stvarno vrijedi potruditi.

  • 90 min
  • Složeno
Torta s malinama

Sastojci

Za biskvit

Za kremu

  • 500 ml slatkog vrhnja
  • 250 ml jogurta
  • 2-3 žlice Džema malina Podravka
  • 2 žlice šećera u prahu
  • 15 g želatine

Za ukrašavanje

Priprema

  1. Odvojite žumanjke od bjelanjaka, električnom miješalicom izmiješajte čvrsti snijeg od bjelanjaka. Pjenasto izmiješajte žumanjke, šećer i sol. Dodajte omekšali maslac.
  2. Na kraju naizmjenično umiješajte snijeg od bjelanjaka i brašno koje ste pomiješali s Gussnelom i praškom za pecivo.
  3. Pleh (vel. 28×38 cm) obložite pek papirom i na to izlijte pripremljenu biskvitnu smjesu. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 15 minuta. Pečeni biskvit izvadite na vlažni ubrus, uklonite papir, zarolajte i ohladite.
  4. Zatim biskvit narežite na trake široke oko 2 cm i premažite ih marmeladom. Na dno okruglog kalupa za torte (promjera 22 cm) od sredine prema van kružno slažite trake tako da dobijete oblik velike spirale.
  5. Želatinu stavite u hladnu vodu da nabubri, a zatim je otopite u vodenoj kupelji. Čvrsto istucite slatko vrhnje, dodajte šećer, jogurt, džem od malina i na kraju otopljenu želatinu.
  6. Smjesu izlijte u kalup na pripremljenu podlogu od biskvita i ostavite ju hladiti oko dva sata.
  7. Po površini torte rasporedite svježe maline i prelijte ih preljevom za torte.

Posluživanje: Prije posluživanja tortu odvojite od kalupa i narežite.

Savjet: Prije nanošenja preljeva tortu stavite u zamrzivač, kako se pri nanošenju preljeva ne bi topila.

Gulaš

Inspirirani tradicijom