Tulumbe

Podsjetit ćemo vas na orijentalne baklave, hurmašice, tufahije, lokume i s vama podijeliti recept za tulumbe. Slijedi poziv na kahvu ili kafu. Ah, uspijeva li itko odoljeti slatkim orijentalnim iskušenjima?

  • 70 min
  • Srednje zahtjevno
Tulumbe

Sastojci

Za tijesto

Za šećerni sirup

Za prženje

  • 500 ml ulja

Priprema

  1. Tulumbe pržite u zagrijanom ulju do zlatne boje, izvadite ih na upijajući papir i odmah stavljajte u pripremljeni sirup. Neka odstoje u sirupu sve dok sljedeće tulumbe nisu pečene. Onda ih izvadite i složite u posudu jednu do druge.
  2. Dodajte jedno po jedno jaje uz miješanje dok ne dobijete glatko tijesto.
  3. Od pripremljenog tijesta pomoću slastičarske vrećice ili kalupa oblikujte tulumbe.
  4. Sirup pripremite tako da prokuhate šećer i vodu pa ga ostavite da se ohladi.
  5. Kad su sve pečene, prelijte ih preostalim sirupom i ostavite stajati na hladnome mjestu.
  6. Za pripremu tijesta vodu, šećer, sol, ulje i koricu limuna zakuhajte. Umiješajte brašno, a zatim miješajući maknite s vatre i ohladite.

Posluživanje: Poslužite dobro rashlađene prelivene sirupom.

Savjet: Za istiskivanje tulumbi postoji posebna šprica, a ukoliko je nemate, koristite slastičarsku vrećicu. U šećerni sirup po želji možete dodati i limunov sok.

Tajni život marinada

Najbolje leži kad odleži