Frapelino
- Recept by coolinarika.com -Medvjedić Lino pripremio je nešto fino. Frape od sladoleda s ukrasima od Lino lade. Na kraju se poigrao crtanjem medvjedića na šlagu. Uz slamke u boji, vjerujemo da će frape brzo nestati.
![Frapelino](https://piovariations.cdn.podravka.net/77a95ecc-640d-11eb-a30c-0242ac12005c/v/f2b1f6a6-64bc-11eb-b6c2-0242ac130010/1024x768-f2b21802-64bc-11eb-a115-0242ac130010.jpeg)
Priprema
Od papira za pečenje napravite mali tuljac i u njega stavite Lino ladu. Unutarnje strane 3 visoke čaše (250-300 ml) prošarajte Lino ladom, ali neka vam u tuljcu ostane barem ¼ Lino lade. Čaše stavite u hladnjak na 30-ak minuta kako bi se dobro ohladile. U električnu sjeckalicu stavite sladoled, šećer i mlijeko, pa dobro izmiješajte i ulijte u pripremljene čaše. Šlag hit Dolcela pomiješajte s mlijekom i električnom miješalicom najvećom brzinom miješajte 2-3 minute da dobijete čvrsti šlag. Šlag stavite u slastičarsku vrećicu i njime ukrasite frape. Na šlagu ostatkom Lino lade iscrtajte glavu medvjedića Lina. Višnje iz kompota upotrijebite kao nos, a Lino žitarice za oči i za uši.
Posluživanje: Poslužite uz žlicu s dugačkom drškom i slamkom.
Savjet: Umjesto sladoleda od vanilije možete upotrijebiti bilo koji drugi sladoled.